KLART! SHL-succéspelaren skriver långt NHL-kontrakt – kan rädda den svenska klubben helt(!)

KLART! SHL-succéspelaren skriver långt NHL-kontrakt – kan rädda den svenska klubben helt(!)

Arvid Holm har skrivit på för NHL.
Men han blir kvar i Färjestad även kommande säsong.
Beskedet är även viktigt för en annan svensk klubb – nämligen Karlskrona.

Arvid Holm var ny i Färjestad inför den nyss avslutade säsongen. Men att han aldrig hade gjort några framträdanden i SHL var inget som märktes.

Skriver långt kontrakt

Holm var en av de stora genombrottsspelarna i SHL under säsongen, och lyckades till och med utkonkurrera veteranen Markus Svensson om förstaspaden i Färjestad. Totalt gjorde han 31 matcher i ligan, och hade en räddningsprocent över 91.

181217 Karlskronas målvakt Arvid Holm utan hjälm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Vita Hästen den 17 december 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

Nu kommer belöningen. I natt stod det nämligen klart att Holm har skrivit ett treårskontrakt med Winnipeg Jets, klubben som draftade honom i sjätterundan 2017.

Kan få stora konsekvenser

Kontraktet är skrivet på tre år – men Färjestad kan andas ut, då Holm omedelbart lånas tillbaka över nästa säsong. Men beskedet är även oerhört viktigt för en annan svensk klubb, nämligen Karlskrona.

181217 Karlskronas målvakt Arvid Holm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Vita Hästen den 17 december 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

Förra veckan kom beskedet om att klubben tvångsdegraderas från hockeyallsvenskan till följd av de skulder som klubben har. Men nu kommer en NHL-ersättning på cirka två miljoner kronor – som alltså kan rädda klubben kvar i serien.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!