Jättesprickan: Förre SHL-stjärnan överger nya jobbet – efter konflikten: ”Det bästa är att avgå”

Han tvingades lägga av i förtid.
Men starten på en civilkarriär har inte alls gått bra.
Nu väljer förre SHL-stjärnan Sean Bergenheim att avgå från sitt nya jobb.

På isen gjorde han över 500 matcher i NHL och blev en publikfavorit i Frölunda. Men SHL-stjärnan Sean Bergenheim tvingades avsluta hockeykarriären i förtid på grund av hjärnskakningsproblem.

Bergenheim avgår

Sedan dess har finländaren gett sig på en civil karriär inom politik. För ett år sedan fick han den prestigefulla rollen som ordförande för finska hockeyns spelarfack.

Sean Bergenheim, Frölunda
170930 Frölundas Sean Bergenheim under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 30 september 2017 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Planen var att 36-åringen skulle sitta på posten i tre år. Men redan efter ett år väljer Bergenheim att avgå på grund av en konflikt.

”Bästa lösningen”

På Twitter förklarar han varför han valde att hoppa av rollen som ordförande för finska spelarfacket, SJRY. Han känner inte att han kan sitta kvar längre efter att inte ha dragit jämnt med styrelsen.
”På grund av den senaste tidens beslut, bristen på en enhetlig linje och förtroendebrist så ser jag att den bästa lösningen är att avgå som ordförande för spelarfacket”, skriver Bergenheim på Twitter enligt Svenska Yle.

Sean Bergenheim, Frölunda
180423 Frölundas Sean Bergenheim blir intervjuad den 23 april 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_341

Bergenheim känner att styrelsen gått emot hans egna önskemål för spelarfackets utveckling. Den förre Frölundaspelaren ville gå på stenhårt för att faktiskt uppnå förändring och skapa bättre förutsättningar för finska hockeyspelare.

500 NHL-matcher

Men han känner att styrelsen motarbetade honom och fick nog.
”Styrelsen har för en stund sedan beslutat att motsätta sig nyanställningar, vilket det fanns ett stort behov för. Det innebär att facket måste skära ner på sin verksamhet eftersom arbetskraften inte räcker till för tillfället”, förklarar Bergenheim på Twitter, enligt Svenska Yle.
”Det går emot vår strategi, vision – och värst av allt – spelarnas intresse. Framför allt om man ser till hur utmanande den rådande situationen är med tanke på coronaviruset och de pågående förhandlingarna med kollektivavtal.”

Sean Bergenheim fostrades i Jokerit och flyttade sedan till Nordamerika 2003. Där blev det hela 506 NHL-matcher för lagen New York Islanders, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers och Minnesota Wild.

Det blev sedan två olika vändor i Sverige hos Frölunda med totalt 72 matcher och 50 poäng i SHL. Frölunda blev också hans allra sista klubb innan karriären tog slut säsongen 2017/18.

Nu återstår det att se vad Bergenheim ska hitta på här näst.

LÄS MER: Vändningen: Skrev nyligen på för SHL-klubben – nu är profilen klar för oväntat landslagsjobb

Få våra nyhetsbrev!