Chocken: SHL-klubben bryter kontraktet med stjärnspelaren – trots ett år kvar på avtalet

Han värvades som en stjärnspelare.
Men nu bryter Örebro kontraktet med finländaren Sakari Salminen.
– Vi känner att det här är bäst för båda parter, säger sportchefen Niklas Johansson i ett uttalande.

Efter att ha levererat gott om poäng i både finska ligan och KHL värvades Sakari Salminen som en stjärnspelare till Örebro. Men debutsäsongen i SHL resulterade bara i 24 poäng på 45 matcher och nu får finländaren lämna efter bara ett år i Sverige.

SHL-laget dumpar

Örebro offentliggör i dag att man bryter kontraktet med 32-åringen i förtid, trots ett år kvar på avtalet.
– Vi har tillsammans med Sakari kommit överens om att avsluta samarbetet. Vi känner att det här är bäst för båda parter och jag vill tacka Sakari för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden, säger klubbens sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Sakari Salminen, Örebro
191226 Örebros Sakari Salminen deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Planen var att Salminen skulle vara en av lagets ledande forwards. Men finländaren som representerat hemlandet i både VM och OS har inte levt upp till förväntningarna.

Jagar tre nya

Med 8 mål och 16 assist i SHL kom han fyra i den interna poängligan hos Örebro Hockey.  Därmed frigör klubben ytterligare lön i jakten på tre nya värvningar som man är mitt inne i.

Sakari Salminen, Örebro
191116 Örebros Sakari Salminen på väg ut på isen genom Örebro slott inför line up under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 16 november 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Inför kommande säsong är Örebro i diskussioner med en comeback för Nick Ebert och nytt kontrakt för Kristian Näkyvä, efter cancersjukdomen. Man är dessutom i kontakt med forwarden Borna Rendulic från Mannheim.

LÄS MER: Vändningen: Skrev nyligen på för SHL-klubben – nu är profilen klar för oväntat landslagsjobb

Få våra nyhetsbrev!