Oväntade beskedet: SHL-profilen avslutar hockeykarriären – för helt ny satsning: ”Tack för allt”

På måndagskvällen kom ett oväntat besked.
SHL-profilen Johan Forsberg väljer att avsluta karriären.
”Det blir ingen nästa säsong”, skriver han i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Det blev hela 16 säsonger och sammanlagt 470 matcher i SHL och 265 i HockeyAllsvenskan. Nu väljer en riktig profil att lägga skridskorna på hyllan för gott.

SHL-profilen slutar

Efter spel i Piteå, Malmö, Björklöven, Skellefteå, Luleå och avslutningsvis Modo väljer Johan Forsberg att avsluta hockeykarriären. Det blev 1 SM-guld med Skellefteå AIK och en CHL-titel med Luleå.

Johan Forsberg, Skellefteå AIK
130418 Ishockey, Elitserien, SM-final 4, Luleå – Skellefteå: Johan Forsberg och Oscar Möller, Skellefteå, spanar in SM-pokalen. © Bildbyrån – 86437 – Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I ett känslosamt inlägg på Instagram tar 34-åringen farväl av hockeyn.
”Att nå slutet är inte att avsluta och kanske kommer jag alltid att vara hockeyspelare. Förmodligen är det så. Men nu har det blivit dags att lägga skridskorna på hyllan. Det blir ingen nästa säsong”, skriver Forsberg i sitt inlägg.

Börjar ny karriär

Inför förra säsongen lämnade Forsberg Luleå efter sex säsonger och tog steget ned till HockeyAllsvenskan och spel i Modo. Där blev det 20 poäng på 52 matcher under sista säsongen av spelarkarriären.

Johan Forsberg, Luleå
190415 Luleås Johan Forsberg deppar efter Frölundas 2-0 under semifinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Frölunda den 15 april 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Under säsongen har Forsberg även börjat studera till psykolog vid Umeå universitet och kommer nu att fortsätta på den karriärsbanan.
”Idrotten har gett mig några av mitt livs bästa och sämsta stunder. Jag kommer aldrig få någon tröja upphissad i taket men jag har fått något som för mig är värt mycket mer, vänner för livet. Jag vill passa på att tacka varenda en som har hjälpt mig och varit med på den här resan. Alla som har funnits kring lag jag har spelat i och lag jag har spelat mot. Alla arbetskamrater som jag har skrattat och gråtit med, som har delat min glädje och min sorg. Tanter i kassakön på Ica som ger tips inför slutspelet, journalister som har blivit vänner och vänner som har blivit motspelare”, skriver Johan Forsberg i sitt avskedsbrev.

LÄS MER: Knallen: SHL-tränaren får nu oväntat landslagsjobb – efter 15 år i klubben

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!