Här uppfyller Foppa lille cancerdrabbade Sigges absolut högsta dröm: ”Det här kommer han att leva länge på”

10-årige Sigge älskar hockey men kämpar mot leukemi.
Nu har han fått sin stora dröm uppfylld av idolen ”Foppa”.
– Det är jättekul att få ge tillbaka, säger Forsberg själv om mötet.

Vardagen är inte lätt för 10-åriga Sigge som behandlas för leukemi sedan två år tillbaka. Men det han älskar allra mest är hockey och stora idolen är Peter Forsberg.

Träffa Foppa

Nu har Sigges absolut högsta dröm blivit verklighet tack vare organisationen Min Stora Dag. 10-årige hockeykillen fick en heldag på isen med favoritspelaren ”Foppa”, se videon här nedanför.
– Han är bäst i världen och därför vill jag träffa honom. Han är en hockeylegender. Och så kan man skryta för alla man känner, säger 10-årige Sigge i ett klipp på Youtube.

Peter Forsberg, Sigge
Peter Forsberg och Sigge, 10 år. FOTO: Youtube.

Forsberg ställde självklart upp för att sprida glädje i Sigges liv och med hjälp av hockeyn få komma bort från den tuffa vardagen med cancerbehandlingar.
– Jag tycker att Sigge var en frisk fläkt. Det var inga klagomål alls utan en jättehärlig inställning, inte bara till hockeyn utan till hela livet, säger Foppa i videon.
– Först och främst är det jättekul att han vill träffa mig. Sedan är det jättekul för mig att få ge tillbaka.

”En dröm”

Drömdagen började med Sigge fick anlända i vit limousin till hockeyhallen. Och kort senare dök idolen ”Foppa” upp.

Peter Forsberg och Sigge, 10 år. FOTO: Youtube.

Tillsammans spelade de hockey ihop ute på isen och legendaren kom med en del nyttiga tips till 10-åringen. Sigges föräldrar är övertygade om att det här kommer att göra mycket för pojkens fortsatta välmående.
– Han kommer att kunna leva på det här ganska länge, det tror jag. Och jag kommer att leva på det här länge, absolut!, säger pappan Peter.
– Han sa till mormor direkt när han fick reda på att han skulle träffa honom, att det här har han drömt om ända sedan han fick reda på att Foppa fanns. En sådan här ”Stor Dag” betyder jättemycket för honom, säger mamman Anna.

Se videon:

LÄS MER: Här får experten Niklas Wikegård total hjärnsläpp på den lättaste hockeyfrågan: ”Fan!”

Få våra nyhetsbrev!