Knallen: SHL-tränaren får nu oväntat landslagsjobb – efter 15 år i klubben

Han har jobbat för Rögle i 15 år.
Nu får målvaktstränaren Magnus Wennström nytt jobb som landslagstränare.
– Det känns jättekul och spännande att få den här möjligheten, säger han i ett uttalande.

Rögle börjar bli vana med landslagsuppdrag inom staben. SHL-lagets assisterande tränare Cory Murphy jobbade med tyska landslaget under hockey-VM i fjol och nu är det dags för nästa.

Nytt tränarjobb

Klubbens mångåriga målvaktstränare Magnus Wennström får nu ett oväntat landslagsuppdrag. 43-åringen är klar som ny målvaktstränare och videocoach för det danska landslaget.
– Det känns jättekul och spännande att få den här möjligheten. Jag är tacksam att Rögle tillåter det och jag tror att det kommer att bli nyttigt och lärorikt för mig och i förlängningen utveckla mig i mitt jobb i Rögle, säger han i ett pressmeddelande.

Magnus Wennström, Rögle
190903 Målvaktstränare Magnus Wennström poserar för ett porträtt inför en ishockeyträning med Rögle den 3 september 2019 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35657

Wennström har jobbat för Rögle i hela 15 år och kommer även att fortsätta jobba för SHL-laget. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med det danska hockeyförbundet och kommer att kombinera rollerna under kommande säsong.

”Glad och stolt”

Hos Danmark kommer Wennström att jobba under ledning av förbundskaptenen Heinz Ehler. Rögle ser det också som positivt att målvaktstränaren får den här nya utmaningen.

Magnus Wennström, Rögle
190903 Målvaktstränare Magnus Wennström under en ishockeyträning med Rögle den 3 september 2019 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35657

Då man ser det som ett erkännande för klubbens fina ledarstab.
– Jag är glad och stolt över Magnus och den möjligheten han fått. Det visar ännu en gång vilken hög kvalitet vår tränarstab har och är ett erkännande både för Magnus och klubben. Det är bara att gratulera Danmark till ett bra val och Magnus som kommer att få värdefull erfarenhet, säger sportchefen Chris Abbott i ett officiellt uttalande.

LÄS MER: Här uppfyller Foppa lille cancerdrabbade Sigges absolut högsta dröm: ”Det här kommer han att leva länge på”

Få våra nyhetsbrev!