Jättekritiken mot HV71 efter fiaskostarten i SHL – vill nu se tydliga förändringar: ”Det gör mig mer orolig”

HV71 har fått en mardrömsstart på SHL-säsongen.
Nu krävs klubben på omedelbara förändringar och att man agerar direkt.
”Nu är det allvar. Prestera eller se er om efter ett annat arbete”, skriver krönikören Donald Sandström på Jönköpings-Posten.

Inför återkomsten till SHL var förväntningarna rejält höga på HV71. Efter att ha dominerat i HockeyAllsvenskan trodde många att Jönköpingslaget skulle gå rakt in och kunna utmana topplagen i SHL.

HV71:s fiaskostart

Men så har det inte blivit för HV71 som fått rena mardrömsstarten på SHL-säsongen. Efter 14 omgångar har det bara blivit 14 inspelade poäng och man har bara lyckats mäkta med en enda trepoängare hittills.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, SHL
221027 HV71s Eric Martinsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 27 oktober 2022 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / COP 258 / AX0070

Nu får klubben och årets lagbygge rejäl kritik och det uppmanas till omedelbara förändringar för att vända det här tuffa läget. Krönikören Donald Sandström går hårt åt HV71 i en krönika på Jönköpings-Posten med de tydliga orden: ”Vad är det som händer i HV71?”.

LÄS MER: Joel Lundqvists besvikelse mot Frölunda – kaptenen vädjar nu till egna klubben: ”Jag måste vara ärlig”

”Prestera eller…”

Sandström sätter fingret på vad som gått snett hittills.
”Sanningen är ganska enkel. Även om man har en extremt skicklig huvudtränare som har två kunniga personer kring sig, så kan inte Tommy Samuelsson trolla. Jag hävdar att det finns för många allsvenska spelare i HV71. Spelare som inte haft kapacitet att utvecklas, redan nått sitt max eller som är nöjda med att få spela i den högsta serien”, skriver han i lokaltidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, Tommy Samuelsson, SHL
220429 HV71:s tränare Tommy Samuelsson under final fyra i kvalet till SHL mellan Björklöven och HV71 den 29 april 2022 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230 / JH0034

Krönikören pekar framförallt ut sex spelare som inte presterat än och behöver höja sig. Det är Rasmus Bengtsson, Chad Billins, Nichlas Torp, Andy Miele, Joonas Nättinen och Sam Vigneault.
”Men nu är det allvar. Prestera nu eller se er om efter ett annat arbete. Det är ändå elitidrott det handlar om eller kampen överlevnad i den högsta serien om ni så vill. Jag vill absolut inte hänga de här killarna och att skicka iväg sex spelare kommer inte att hända. Men det belyser ändå allvaret i det hela. Att så många nyckelfigurer inte levererar”, skriver Sandström.

LÄS MER: SHL-profilens vackra hyllning till Börje Salming – avslöjar bortglömt minne som visar ikonens storhet

Enligt honom är det dags att inse allvaret och att HV71 rannsakar sig själva för att inte upprepa vad som hände för två år sedan när man nådde botten och åkte ur SHL.
”I lördags såg jag HV71 förlora mot Luleå på ett sätt jag inte har sett på väldigt länge. Det som gjorde mig ännu mer orolig är att jag såg Tommy Samuelsson vara orolig. Det har jag heller inte sett. ”Nubben” säger att hans telefon är varm efter alla samtal. Jag hoppas att den är glödhet just nu för det lär behövas. Även när Niklas Hjalmarsson kliver ut i HV-tröjan snart. Oj, vilken press som kommer läggas på Hjalmarssons axlar…”, skriver han i sin krönika på JP.

Vad tycker du om HV71:s säsongsinledning? Dela artikeln och säg din åsikt!