Joel Lundqvists besvikelse mot Frölunda – kaptenen vädjar nu till egna klubben: ”Jag måste vara ärlig”

Han går under smeknamnet ”Kaptenernas kapten”.
Nu vädjar Joel Lundqvist till din egen klubb, Frölunda.
– Jag måste vara ärlig. Det är klart att jag vill se det, säger SHL-veteranen till Göteborgs-Posten.

Det var i somras som Loui Erikssons kontrakt med Arizona Coyotes gick ut och direkt började rykten att cirkulera. Men nu är vi redan inne i november och 37-åringen går fortfarande klubblös.

Lundqvists vädjan

NHL-veteranen har starkt kopplats ihop med en flytt till SHL och där har Frölunda pekats ut som den stora favoriten. Nu väljer klubbens stolthet Joel Lundqvist att öppna upp som sin besvikelse att Frölunda inte agerat än och vädjar nu till sin egen klubb.
– Jag måste vara ärlig. Det är klart att jag velat se honom i laget. Jag har spelat med honom, jag vet vad han kan. Mer än så kan jag inte säga. Det har jag sagt från dag ett, säger kaptenen i en intervju med Göteborgs-Posten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Frölunda
221029 Frölundas Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 29 oktober 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0365

Lundqvist erkänner också att han haft samtal med sportchefen Fredrik Sjöström för att få in Eriksson i Frölundas trupp.
– Vad jag och spelare diskuterar håller vi internt. Jag och Joel pratar om många saker, han är trots allt vår kapten och vi har många diskussioner varje dag, säger Sjöström själv till lokaltidningen.

LÄS MER: Rasmus Dahlins nya braksuccé i natt – är nu bäst i hela NHL efter nya showen

600 NHL-poäng

Men det är inte bara Joel Lundqvist som vill ha in Eriksson, utan även Frölundatränaren Roger Rönnberg har ett gott öga till den NHL-meriterade 37-åringen.
– Jag gillar Loui, absolut. Både som person och det han gjort som spelare. Sedan vet jag inte om Joel tränat i smyg med honom och sett att han är i form också. Jag har sagt det hela tiden att jag har den största respekten för Louis hockeykunskaper, säger Rönnberg till GP.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
221015 Frölundas spelare jublar efter 2-3 av Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 15 oktober 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0355

Loui Eriksson har gjort hela 613 poäng på 1 050 matcher i NHL samt 27 poäng på 85 matcher i SHL för Frölunda. Han har dessutom vunnit VM-guld, VM-silver, VM-brons och OS-silver med Tre Kronor samt kan stoltsera med ett SM-guld för Frölunda från 2005.

Vill du se Loui Eriksson i Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Erik Karlsson tar NHL-fansen med storm – garvar läppen av sig åt heltokiga intervjun: ”Jag älskar honom”