Jättekritiken mot Hockeykväll i SVT – sågar nu både Håkan Loob och Dusan Umicevic: "Så hopplöst idiotiskt"

Jättekritiken mot Hockeykväll i SVT – sågar nu både Håkan Loob och Dusan Umicevic: ”Så hopplöst idiotiskt”

SVT-programmet ”Hockeykväll” väckte starka åsikter i veckan.
Nu riktar tydlig kritik mot både programmet och tv-profilerna där.
”Det är ett av SVT-sportens allra blodfattigaste program”, skriver krönikören Johan Croneman i DN.

TV-experten Håkan Loob rörde upp starka känslor i ”Hockeykväll” när han ville väcka debatt om kvalsystemet inom svensk hockey. Ett av svensk hockeys storsta namn vill nämligen förändra kvalspelet mellan HockeyAllsvenskan och SHL.

Loobs utspel

Loob vill att SHL-lagen ska få ytterligare en livlina genom att det SHL-lag som förlorar avgörande kvalmatchen inte åker direkt ur. Utan istället får möta vinnaren i HockeyAllsvenskan om en plats i SHL kommande säsong.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hockeykväll, SVT
211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / COP 201 / ES0053

Utspelet har väckt starka reaktioner inom svensk hockey senaste veckan. Och nu riktas också tydlig kritik mot ”Hockeykväll”.

Kritik mot SVT

Tv-krönikören Johan Croneman är inte nådig i sin kritik och sågar egentligen hela programmet samt tv-profilerna som tar plats i studion.
”Hockeykväll är ett av SVT-sportens allra blodfattigaste program. Man kan dela in det i hur många avdelningar som helst, och döpa det till ’Overtime’, ’Icing’, ’Slashing’ eller ’Pucko över sarg’, det spelar ingen som helst roll, skriver han i sin krönika på Dagens Nyheter.
”Dusan Umicevic är en programledare som vill ha allt ljus på sig själv, det händer att han fördelar ordet, men sällan utan att först ha kommit med en lång egen utläggning. Pratkvarn – men säger han något? Håkan Loob kan hockey på sina fem fingrar, men är ingen större tänkare, träig och uttryckslös, och Johanna Dahlén har inte sagt en överraskande sak under hela säsongen”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hockeykväll, SVT
211123 Jonas Andersson och Dusan Umicevic poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / COP 201 / ES0053

Croneman gillar inte hur Loob öppnar för att SHL ska bli en stängd serie, där inget lag kan åka ur och således inget lag gå upp till den.
”Håkan Loob hade ett utspel som tveklöst såg ut som ett första steg mot en stängd hockeyliga. Det kan han ju bara inte säga, för då kokar hela Hockeysverige över, så han går ut lite lugnt med att alla dessa kvalspel mellan hockeyallsvenskan och SHL innebär alldeles för mycket ångest och för lite glädje. Jo, exakt så sade han. Och de som förlorar, de förlorar inte bara mycket, de kan till och med förlora allt”, skriver DN-journalisten.
”Han vill göra det lite mer ’trögflytande’, svårare att trilla ur SHL, svårare att ta sig in i SHL. Det där med ’glädjelösa spelare’ var faktiskt särskilt roligt. Många SHL-spelare sitter på miljoninkomster, ska de verkligen behöva gå i terapi för att klara av jobbet? Det är synd om alla som har ett glädjelöst, monotont och underbetalt jobb – det är inte synd om ishockeyspelarna i SHL”.

LÄS MER: SHL-spelarens vackra gest för motståndaren mitt under match får precis alla att jubla: ”Väldigt vackert”

Det enda som krönikören verkar uppskatta med Hockeykväll är att de faktiskt bjöd in TV4-profilen Niklas Wikegård som fick argumentera mot Loob.
”Det var dock närmast sensationellt piggt av SVT-sportens redaktion att plötsligt kasta in Niklas Wikegård i diskussionen, han satt i en bil hemma i Sigtuna och sade nästan rakt ut att Håkan Loobs idé var hopplöst idiotisk. Niklas Wikegård, och de flesta andra sportintresserade, värnar och närmast älskar våra pyramider till ligasystem, där chansen för Knäckebrödhult att nå SHL förmodligen är minimal – men den finns”, skriver Croneman i sin krönika.
”Hela systemet med uppochnedflyttningar finns i vårt svenska och europeiska idrottsliga dna – och jag hoppas verkligen aldrig att någon lyckas knäcka det systemet”.

Vad tycker du egentligen om Hockeykväll i SVT? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev