Challe Berglunds jätteilska – tokrasar mot rivalen efter bilderna i SHL: ”Jävla respektlöst”

Luleå visade reprisbilder på en tackling.
Då såg Challe Berglund rött.
– Så jävla respektlöst, säger Leksands-tränaren.

Luleå vände och vann mot Leksand i SHL på torsdagskvällen, men efterspelet handlade om allt annat än målen i matchen. Efter matchen valde Linus Omark att kalla Marcus Karlberg för filmare efter en incident, men även Lekands-tränaren Challe Berglund var rasande – av en helt annan anledning.

“Så jävla respektlöst”

Juhani Tyrväinen, som så ofta är med om kontroversiella incidenter i SHL, tappade humöret och sänkte Matt Caito med en tackling mot sargen. Omark menade, även den gången, att det var Leksands-spelarens ansvar när han blir tacklad. Tyrväinen fick dock fem minuters utvisning för tacklingen, men det var inte den som fick Berglund att gå i taket.

240111 Leksands tränare Charles Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan MoDo och Leksand den 11 januari 2024 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Det var faktumet att Luleå valde att visa reprisen på tacklingen på storbildsskärmen i arenan.

– Jag tycker det är bedrövligt hur man uppträder från Luleås videorum. När man spelar upp en skadad spelare gång på gång, på gång, på gång. Jag fattar inte att man i en sån proffsig organisation som Luleå Hockey kan bete sig på det sättet. Det är faktiskt pinsamt. Det är så jävla respektlöst mot en skadad spelare. Sen kan man tycka att det är en schysst tackling. Det kan man få göra. Men man gör inte så där, säger Berglund enligt Norrbottens-Kuriren.

Vann trots utvisningen

Challe Berglund menade samtidigt att utvisningen var hårt dömd, men att Luleås agerande var ”pinsamt”.

– Jag tycker att det är pinsamt. De vet inte vad det är för skada. Nu var det inte en så allvarlig skada. Men tänk om han hade haft en kotförskjutning eller någonting, säger Berglund.

231228 Leksands tränare Charles Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Leksand den 28 december 2023 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Trots att Tyrväinen skickades till utvisningsbåset i hela fem minuter, med dryga fem minuter kvar av matchen, så var det Luleå som gjorde nästa mål i matchen, och det var ett viktigt sådant. Det betydde 3-3, och matchen gick därför till förlängning och straffar, där Luleå kunde säkra vinsten.