SHL-spelarens vackra gest för motståndaren mitt under match får precis alla att jubla: ”Väldigt vackert”

SHL-spelarens vackra gest för motståndaren mitt under match får precis alla att jubla: ”Väldigt vackert”

Filip Hasa föll till isen och hade problem med balansen.
Då hjälptes han – av motståndaren Viktor Lodin.
– Det är väldigt vackert, säger kommentatorn Patrik Westberg.

Oskarshamn fick en drömstart mot Frölunda men stod för ett rejält tapp i den andra perioden. Frölunda gjorde fyra raka mål, men det var oroliga miner i hemmalägret när Filip Hasa plötsligt föll till isen, och hade problem att åka vidare.

Fina gesten

Hasa var på väg ut ur egen zon när Oskarshamns Olli Palola kom från blindside och tacklade Hasa, som inte ens var nära att kunna skydda sig.

– Den (tacklingen) är hemskt ful. Den kommer från den blinda sidan och Hasa är inte beredd. Det där är ju en jättesmäll, säger TV4:s kommentator Patrik Westberg.

Foto: TV4/X

Men det var vad som hände efteråt som nu får hela hockey-Sverige att applådera. Hasa hade svårt att åka vidare efter tacklingen, och i ren desperation så sökte han sig till Oskarshamns bås, för att kunna stå upp och hålla armarna över huvudet, i ett försök att få luft. Där stod även motståndaren Viktor Lodin, som trots att spelet pågick tog sig tid till att hjälpa sin motståndare. Lodin såg till att Hasa behöll balansen, och klappade även om honom.

“Väldigt vackert”

I kommentatorsbåset satt Patrik Westberg och hyllade de fina bilderna.

– Jag tycker att det var väldigt vackert att se att Oskarshamnsspelarna ställde sig upp och viftade om att det är en spelare som inte mår bra, säger Westberg.

Foto: TV4/X

Olli Palola klarade sig undan utvisning, någonting som TV4:s experter menade var korrekt då Hasa ”ska kunna vara mer beredd”. Efteråt hyllade Filip Hasa sin motståndare Viktor Lodin för den fina gesten, och i hockey-Sverige har bilderna blivit virala, och alla säger nu precis samma sak: Att det är precis sånt sportsmanships som gör hockeyn så speciell. Respekt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev