Jätteavstängning på hela 27 matcher(!) för NHL-stjärnan: ”Vi kommer aldrig tillåta det här”

Avstängning under hela försäsongen och 27 första NHL-matcherna samt jätteböter på hela 3,3 miljoner kronor.
Det blir hårda straffet för NHL-stjärnan Austin Watson, Nashville Predators, efter att ha misshandlat sin flickvän.
– Vi kommer att aldrig att tillåta den här typen av uppträdande, säger NHL-bossen Gary Bettman.

Det var i slutet av juni vid en bensinstation i Tennessee som vitten såg NHL-stjärnan Austin Watson slå sin flickvän och mamma till deras barn. Polis grep Nashville Predators-forwarden på plats men han släpptes sedan mot en borgen på 41 000 kronor.

Watson erkände brottsrubriceringen ringa misshandel och dömdes till tre månaders villkorlig dom kopplat till ett behandlingsprogram för alkohol- och drogmissbruk. Även NHL agerade direkt och inledde en utredning med förhör av 27-åringen.

 

NHL-stjärnans stenhårda dom

Nu kommer domen från NHL och den blir stenhård för Watson. Först en avstängning för resten av försäsongen och sedan väntar en 27 matcher lång avstängning under inledningen av NHL-säsongen och ytterligare 3,3 miljoner kronor i böter.
– Avstängningen, som är baseras på fakta i det här specifika ärendet och de inblandade individerna, följer NHL:s stenhårda hållning i den här typen av fall. Vi kommer aldrig att tillåta den här typen av uppträdande, säger NHL-bossen Gary Bettman i ett uttalande.

Austin Watson, Nashville Predators

Nashville Predators meddelar samtidigt att man stöder NHL:s straff på Watson samt att man samarbetat med ligaledningen under utredningen av fallet. Det innebär att Watson inte får kliva in i den nya säsongen förrän den 3 december i matchen mot Buffalo Sabres.

En av de bästa i Stanley Cup

Watson är en av lagets allra tuffaste spelare och noterades för hela 123 utvisningsminuter under grundserien förra säsongen och klev sedan fram i slutspelet som en av lagets bästa spelare med 8 poäng på 13 matcher när man lyckades ta sig till andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. I Nashville Predators spelar 27-åringen tillsammans med svenska lagkamraterna Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok.

Austin Watson, Nashville Predators
160215 Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Austin Watson och Viktor Arvidsson under en ishockeyträning med NHL-laget Nashville Predators den 15 februari 2016 i Nashville.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87169

Watsons avstängning är den andra långa avstängningen i NHL på bara någon vecka. Nyligen blev även Nate Schmidt avstängd i 20 matcher efter att ha testats positivt för otillåtna preparat.

Schmidt har tydligt protesterat mot domen att han skulle ha dopat sig och hävdar att han endast tagit de vitaminer och preparat som klubben gett honom. Inget annat.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här gör svensken det förbjudna – och sänker NHL-storstjärnan…

Här lär stora NHL-busen den svenske forwardsstjärnan att fightas