Här gör svensken det förbjudna – och sänker NHL-storstjärnan: ”Trejda bort honom!”

Svenske talangen Dmytro Timashov försöker slå sig in i Toronto Maple Leafs.
I natt hamnade han i rampljuset i Nordamerika – men av en något mindre smickrande anledningen…

Dmytro Timashov gjorde tre SHL-matcher innan han i tidig ålder flyttade till Nordamerika för att testa lyckan. Han gjorde direkt två säsonger i juniorligan QMJHL, och presterade så pass bra att han togs ut till Sveriges JVM-lag.

De två senaste säsongerna har han tillhört Torontos verksamhet, men har tillbringat tiden i AHL-laget Toronto Marlies. Nu hoppas svensken slå sig in i NHL-laget – och i natt hamnade han mitt i händelsernas centrum av en något mindre smickrande anledning.

Dmytro Timashov
151231 Sveriges Dmytro Timashov jublar efter att Alexander Nylander (ej i bild) gjort 0-1 under ishockeymatchen i junior-VM mellan Kanada och Sverige den 31 december 2015 i Helsingfors.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87129

Blödde från ansiktet

Det var under en spelövning som svensken krockade med Torontos stora superstjärna Auston Matthews. Matthews, som valdes som etta i draften 2016 och som de två senaste noterats för vansinniga 132 poäng på 144 matcher, såg rejält omskakad ut och tvingades uppsöka vård utanför rinken.

Auston Matthews
171223 Maple Leafs Auston Matthews under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Bilder visar dessutom att Matthews blödde från ansiktet efter smällen på träningen.

Efter lite omplåstring kunde Matthews fortsätta träningen, men på sociala medier gjorde sig användare lustiga över Dmytro Timashov.
”Det är dags att trejda bort honom”, skriver bland annat en.

Se smällen här:

Dela om du ser fram emot den nya NHL-säsongen! 

LÄS MER: Rasmus Dahlin rankas som bäst – av alla i NHL: ”Han är nummer 1”

Ottawa Senators ägares nya besked i natt – som förändrar ALLT för Erik Karlsson