Här lär stora NHL-busen den svenske forwardsstjärnan att fightas

André Burakovsky har aldrig varit något av en fighter. Men det kanske kommer förändras nu.
Under Washington Capitals försäsongsträning fick han nämligen en boxningslektion – av busen Tom Wilson.

Den nya NHL-säsongen är mindre än en månad bort.

Den tredje oktober släpps pucken för första gången den kommande säsongen när bland annat Montreal Canadiens ställs mot ärkerivalen Toronto Maple Leafs samtidigt som fjolårssuccén Vegas Golden Knights tar emot Philadelphia Flyers.

För de regerande mästarna Washington Capitals väntar Boston på hemmaplan. Och likt förra året återfinns stjärnor som André Burakovsky, Nicklas Bäckström och Christian Djoos i den väntade laguppställningen

Andre Burakovsky. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Gått två NHL-fighter

Den förstnämnde i André Burakovsky stod för en poängmässigt tung säsong i fjol. Forwarden gjorde 31 poäng på 69 matcher, någonting som säkerligen kan komma att förbättras i höst. Men är det någonting Burakovsky inte är känd för i NHL är det att slåss.

Två fighter har det blivit hittills, en den gångna säsongen när han kastade handskarna, men kanske blir det fler i år.

Om så blir fallet lär han i alla fall vara betydligt bättre förberedd.

Tränas av busen

Under Washingtons försäsongsläger syns André Burakovsky boxas och träna på sina kvalitéer i ringen. Dessutom får han specialträning av en riktig hårding. Tom Wilson, med 218 utvisningsminuter i fjol samt 14 fighter, passade på att ge Burakovsky några tips och råd inför framtiden.

Huruvida André Burakovsky kommer ta en fight eller två till i höst får vi vänta och se. Någonting vi i alla fall är helt säkra på är att han kommer vara bättre förberedd – och redo att hjälpa ”Caps” till en andra raka Stanley Cup.

LÄS MER: Nya vändningen för Henrik Zetterberg – efter stora oron: ”Säger en del om hans karaktär”

SHL-stjärnan reagerar stenhårt mot klubbens vidriga beteende: ”Det är äckligt!”