Nya vändningen för Henrik Zetterberg – efter stora oron: ”Säger en del om hans karaktär”

Henrik Zetterberg har inte kunnat träna på hela sommaren.
Men nu kommer vändningen efter den stora oron kring hans framtid.
Detroit Red Wings meddelar att ”Zäta” finns med på klubbens träningsläger.

Framtiden för Henrik Zetterberg är fortfarande mycket osäker. Detroit Red Wings svenske lagkaptenen har haft svåra ryggproblem senaste åren och under sommaren har han inte kunnat träna överhuvudtaget.
– Jag har haft det här problemet sedan i februari och hade hoppats att vila och rehab i sommar skulle göra den onda ryggen bättre, men så har det alltså inte blivit, sa ”Zäta” till SportExpressen i somras.

Vändningen för Zäta

Oroande uppgifter om att hockeykarriären är helt över har florerat både i Nordamerika och Sverige. Men nu kommer vändningen för 37-åringen och hans hockeyframtid. På torsdag drar Red Wings igång med sitt träningsläger inför stundande NHL-säsongen.

Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
150118 Detroits Henrik Zetterberg efter ishockeymatchen i NHL mellan Detroit Red Wings och Buffalo Sabres den 18 januari 2015 i Detroit.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86911

Tidigare har det rapporterats att Zetterberg inte kommer att kunna vara med på träningslägret. Men nu har det ändrats helt. Detroit Red Wings meddelar nu på sin officiella webbplats att lagkaptenen kommer vara med på lägret.

Dock kommer 37-åringen inte vara med när laget tränar på is.
– En del av mig hoppas att han träffar några läkare och att de hittar någon lösning så att han kan vara med på lägret och träna på det sätt han vill så att han sedan kan bli redo för spel, när det nu blir, säger lagkamraten Niklas Kronwall till klubbens webbplats.

Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
150206 Detroits Henrik Zetterberg under ishockeymatchen i NHL mellan Colorado Avalanche och Detroit Red Wings den 5 february 2015 i Denver.
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58478

”Det är sån han är”

Zetterberg opererades redan 2014 för sina ryggproblem. Men trots det har smärtorna inte lämnat kroppen och plågat honom sedan dess. Ändå har han bitit ihop och spelat samtliga grundseriematcher för Detroit senaste tre säsongerna.
– Det är sån han är. Jag tror det var jättebra för de unga killarna att se honom kämpa sig igenom allt det och ändå spela 82 matcher. Det är rätt uppseendeväckande. Det fanns dagar, matchdagar, när det var svårt för honom att ta sig ur sängen och trots det spelade han 22 minuter senare samma kväll. Det säger en hel del om hans karaktär och om hur mycket han älskar sporten, säger Kronwall.

Detroit Red Wings går in i den nya NHL-säsongen med premiärmatch 4 oktober mot Columbus Blue Jackets.

Dela artikeln om du vill se Henrik Zetterberg på isen igen i NHL!

LÄS MER: Här gör svensken det förbjudna – och sänker NHL-storstjärnan…

Henrik Zetterberg bryter tystnaden – och berättar sanningen om mardrömmen