Henrik Zetterberg bryter tystnaden – och berättar sanningen om mardrömmen

Henrik Zetterberg är mitt inne i en mardröm just nu.
För att inte behöva lägga ned hockeykarriären.
– Det vore bittert att behöva sluta nu, säger ”Zäta” till SportExpressen.

Framtiden för Henrik Zetterberg är väldigt oviss. Enorma ryggproblem hotar att ödelägga resten av karriären för ”Zäta” och i dagarna kom uppgifter om han kan tvingas lägga av redan nu.

Zäta öppnar upp

Nu öppnar Detroit Red Wings kapten upp om mardrömmen och berättar för första gången om mardrömmen han har varit i sedan februari.
– Jag har levt i den här verkligen längre än vad folk vetat om. Red Wings klubbledning har varit medvetna om problemen sedan i februari, men jag har inte gett upp, säger han i en intervju med SportExpressen.

Sommarträningen har varit omöjlig att genomföra för ”Zäta” och det står redan klart att NHL-svensken missar försäsongen samt inledningen av nya NHL-säsongen. Och nu vill han ge allt för att gå ut på isen igen.
– Ja, jag känner att jag har mer att ge. Men det är en väldigt skör tråd just nu för att jag ska kunna fortsätta att hålla i gång karriären. Jag har spelat i 15 år här i Detroit och hunnit med en hel del. Och jag vill gärna fortsätta ett tag till, säger Zetterberg till kvällstidningen.

”Har inte många val”

Men det som är värst av allt med de tuffa ryggproblemen är att det inte går att lösa det med en operation.
– Nej, då handlar det om en steloperation i så fall. Man har inte så många val och jag vill ju kunna idrotta och röra mig som jag vill ett bra tag till. En sådan operation kanske man funderar på att göra vid 55 års ålder, säger han till SportExpressen.

Henrik Zetterberg har hittills gjort hela 960 poäng på 1082 i NHL för Detroit Red Wings och vunnit Stanley Cup samt OS- och VM-guld.

Dela artikeln för att stötta hockeykämpen Henrik Zetterberg!

LÄS MER: NHL-stjärnan Patrik Laine avslöjar sin favoritsvensk: ”Måste jag välja en…?”

Kronwalls fina ord om Henrik Zetterberg – efter skadehelvetet: ”Det är fysiskt omöjligt”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);