Hattrick av Filip Forsberg i natt – svenske NHL-stjärnan glödhet: ”Det var viktigt”

Forwarden Filip Forsberg var glödhet mot Buffalo i NHL-ishockeyn.
Svensken svarade för karriärens nionde hattrick när Nashville vann med 4–2.
– Det var framför allt viktigt att vi vann i kväll, men givetvis är det kul att få göra några mål också, säger Forsberg till Aftonbladet.

Filip Forsberg inledde matchens målskytte ett par minuter in i den första perioden, men bortalaget Buffalo kvitterade snabbt när Rasmus Dahlin spelade fram till Bowen Byram.

Luke Evangelista gav hemmalaget Nashville ånyo ledningen innan den första akten var över och i den tredje perioden klev Filip Forsberg fram igen. Två gånger om.

Tre assist för Nyquist

Efter knappt två minuter lyfte 29-åringen in 3–1-pucken och efter 6.43 satte han även 4–1 köksvägen. Landsmannen Gustav Nyquist var involverad i Forsbergs samtliga tre mål.
– Hela kedjan spelade bra, igen. Gustav Nyquist och Ryan O’Reilly är så smarta och därför väldigt enkla att spela ihop med, säger Filip Forsberg.

Nashvilleforwarden står nu på 33 gjorda mål (67 poäng totalt), vilket är ett färre än Torontos William Nylander som leder både den svenska mål- och poängligan (84 poäng) i NHL. Vancouvers Elias Pettersson är tvåa på 77 poäng (30–47).

Alexander Nylander har fått en fin start i Columbus, som han kom till i slutet av februari från Pittsburgh. 26-åringen svarade för sitt femte mål på sju matcher i sin nya klubb när Columbus slog superstjärnan Connor McDavids Edmonton med 4–2.

McDavid över 100 poäng

McDavid svarade för en assist i matchen och blev därmed den tredje spelaren denna NHL-säsong att nå 100 poäng. Nathan MacKinnon, Colorado, leder poängligan på 109 poäng och Nikita Kutjerov, Tampa Bay, är tvåa på 106.

Forwarden Joel Eriksson Ek bröt en sju matcher lång måltorka när 27-åringen nätade när Minnesota bortaslog Arizona med 5–2.

Målvakten Samuel Ersson räddade 29 av 30 skott när hans Philadelphia slog Florida med 2–1 på bortais. Landsmannen Gustav Forsling var den ende som hittade rätt bakom Ersson och Floridabacken står nu noterad för tio mål denna säsong.