Linus Ullmarks beundransvärda gest till Simon i Grunden Bois går rakt in i hjärtat – brister ut i tårar av idolens agerande

Som idrottsman hjälper det att nå ut till alla sina supportar.
Vilket är precis vad Linus Ullmark gör när han hör av sig till Simon.
Grunden Bois-målvakten brister ut i tårar av idolens vackra agerande.

Senaste åren har Linus Ullmark utvecklats till Sveriges bästa målvakt i NHL. 30-åringen, med ett förflutet i Modo, har gjort storsuccé mellan stolparna för Boston Bruins och fick förra året den mest prestigefulla utmärkelsen.

Ullmark är förebild

Ullmark fick ta emot mäktiga ”Vezina Trophy” som hela NHL:s allra bästa målvakt. En tung pokal som bara få svenska hockeymålvakten fått ta emot tidigare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linus Ullmark, hockey
220525 Goaltender Linus Ullmark of Sweden in the mixed zone after a practice session during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship on May 25, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0401

Men Linus är inte bara fantastisk på isen utan också en riktig förebild som människa vid sidan av. En video, se den här nedanför, på hans hjärtevärmande agerande sprids nu runt om i hela hockeyvärlden.

Gåvan till Simon

Grunden Bois-målvakten Simon är nämligen ett passionerat Boston Bruins-fan och hans stora idol är Linus Ullmark. Nu har hans stora dröm gått i uppfyllelse efter att idolen hört av sig.
– Boston Bruins har hört av sig och skickat det här till dig, säger Grunden Bois-tränaren Emelie i videon, se den här nedanför.
– Är det sant? Är det sant!? JAAA!! Very crazy!, utbrister Simon i ren lycka när han öppnar paketet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simon, Grunden Bois
Simon blir helt överlycklig av gåvan från Linus Ullmark och Boston Bruins. FOTO: X

Sedan får Simon också en oväntad videohälsning från Nordamerika och då brister han ut i tårar.
– Tjena Simon! Att du har mig som idol, det är oerhört hedrande. Jag hoppas vi kan träffas någon gång, säger Ullmark i en hälsning.
– Tack så oerhört mycket! Tack till Boston Bruins och min bäste Ullmark, för att ni visat ert goda hjärta för mig och min familj, säger en mycket berörd Simon.

LÄS MER: Här är Patric Hörnqvists nya tränarjobb – förre svenske NHL-stjärnan kliver nu in i Tre Kronor

Den känslosamma videon får just nu stor spridning i hela hockeyvärlden och alla hyllar Linus Ullmarks och Boston Bruins beundransvärda gest.
”Mållös. I slutet av dagen är sport så mycket mer än bara tre poäng. Tack till Boston Bruins och Linus Ullmark för kärleken och uppskattningen. Det här ögonblicket var fullkomligen hisnande och väldigt känslosamt för oss och familjen. Ett minne vi aldrig kommer att glömma”, skriver Simon och Emelie via Grunden Bois på X.
”Det finaste ni ser i dag”, skriver en i kommentarsfältet.
”En fantastisk gest av Linus Ullmark. Han är en bra kille”, skriver en annan.
”Tänk vad mycket glädje idrotten kan sprida för så många ändå. Fint!”, skriver en tredje.

Visst blir man alldeles berörd av det här? Dela artikeln och visa andra!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev