Här sänker Elias Pettersson talangen – flyger som en vante efter kanontacklingen

Elias Pettersson gick mållös i nattens möte med Anaheim.
Men Ducks-talangen Sam Steel skulle få se en annan sida av svensken som inte innehöll snygg klubbteknik eller ett precisionsskott.
I egen zon satte Pettersson in en klockren tackling som skickade kanadensaren i isen.

Vancouver Canucks är inne i en blytung fas. I natt åkte laget på sin tredje raka förlust när Anaheim tog hem segern i Rogers Place med 5-4.

Ser ut att missa slutspel

Samtidigt som Vancouver har det tungt är även Elias Pettersson inne i en svacka. Supertalangen som fullständigt briljerat i sin debutsäsong har endast gjort ett mål på de senaste 18 matcherna.

Foto Joel Marklund/Bildbyrån

Med fem matcher kvar har Vancouver sju poäng upp till den sista wildcard-platsen till Stanley Cup-slutspelet.

Pettersson aktuell för hockey-VM

Förutom att Canucks måste vinna flera, om inte alla, av de återstående matcherna måste flera lag också förlora flertalet.

Skulle Vancouver åka ut finns det en chans att Pettersson, tillsammans med bland andra Rasmus Dahlin, kan komma att spela hockey-VM för Tre Kronor.

Ett svenskt glädjebesked, även fast svenskarna säkerligen hellre hade fått chansen att slåss om ”The Cup”.

Elias nya tackling – på Anaheim-talangen

Anaheim har likt Vancouver fått se flera av sina talanger ta kliv i år. Senast i nattens möte med Canucks stod 21-årige Sam Steel för sitt första hattrick i NHL-karriären.

Den 21-årige kanadensaren, som tidigare varit med och vunnit JVM-guld, fick se sig vinna rookiebataljen med Elias Pettersson den här gången. Men trots det fick svensken ändå sista ordet.

I offensiv zon jagade Sam Steel Pettersson längst med sargen i ett försök att ta pucken.

Men innan han fick chansen till att ta den svarade Pettersson med en klockren bröstvärmare som skickade kanadensaren i isen.

Elias Pettersson har tidigare fått kritik, framför allt inför säsongen, på grund av sin fysik. För drygt en vecka sedan proppade 20-åringen från Ånge självaste Roman Polak med en liknande tackling.

Dela artikeln för att hylla Elias Pettersson!

LÄS MER: Uppgifter: Svenske talangen vänder hem från Nordamerika – uppges klar för SHL-klubben

Henrik Lundqvists besked om hockey-VM: “Det är en fantastisk morot”