Här sänker Elias Pettersson 100 kilosbjässen – med klockrena tacklingen

.

För tunn för NHL?
Glöm det.
I natt visade Elias Pettersson att han kan stå upp mot 100-kilosbjässar som Roman Polak.

I helgen slog Vancouver Canucks superrookie Elias Pettersson till med en magisk straff. Hans kopia av Peter Forsbergs straff från OS 1994 (och Kenta Nilssons friläge från 1989) blev helgens snackis i NHL.

Tangerade Bure och Hlinka

I natt hamnade Pettersson återigen i fokus. Han hade en assist i segermatchen mot Dallas och har nu tangerat Pavel Bure och Ivan Hlinkas poängrekord för en rookie i Vancouver.

Han blev också rånad (?) på ett straffmål. Dallas målvakt Anton Khudobin ser ut att kasta klubban i samband med straffen. I så fall borde Pettersson ha tilldömts målet.

Gjorde en Foppa

Dessutom stod faktiskt Pettersson för en annan sorts Foppa-kopia. Inte en straff den här gången, utan en tackling. Foppa kom ju att bli en mästare på den ”motsatta” tacklingen. Foppa brukade vara puckförare, en försvarare kom upp i ryggen och….booom! Sen låg motståndaren där, medan Foppa fortfarande hade kontroll på pucken.

I natt var det Dallas backbjässe Roman Polak som försökte ta pucken av Pettersson i ena hörnet. Det här är ett kort klipp av händelsen, men den visar ju exakt hur Pettersson lägger in tacklingen.

Ett härligt bevis på att Pettersson även klarar av den fysiska biten av NHL. Det blev ju en del snack om svenskens fysik i samband med hans två skador tidigare under säsongen.

Om en ”reverse hit” borde vara tillåten, eftersom man tacklar en spelare som inte har pucken? Well, det är en helt annan diskussion…

Vancouver vann matchen efter straffar och så här sa Pettersson till media: