Henrik Lundqvists besked om hockey-VM: ”Det är en fantastisk morot”

.

Henrik Lundqvist och New York Rangers kommer inte ta sig till slutspel i NHL.
Det kan i sin tur öppna upp för stjärnmålvakten i hockey-VM.
Nu ger ”Henke” ett första besked om mästerskapet.

New York Rangers är mitt uppe i en ombyggnadsfas. Flera av de stora stjärnorna, bland dessa Mats Zuccarello, har lämnat och kvar finns Henrik Lundqvist.

Missar mest troligt slutspel

I och med ombyggnationen har laget varken någon vidare chans eller tanke på slutspel. Med åtta matcher kvar har laget 16 poäng upp till den sista wildcard-platsen.

Målvakt Henrik Lundqvist på Sveriges ishockeylandslags träning under ishockey-VM den 17 maj 2017 i Paris. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Säsongen i New York har varit tuff för Henke som i och med Zuccarello-trejden även fick säga hej då till en väldigt god vän.

Samtidigt som han såklart vill vinna och gå hela vägen till Stanley Cup inser han att det i sig inte är rimligt att begära.
– Det är en process jag aldrig uppleva tidigare i min karriär, att man bygger om och går egentligen inte för att vinna…det är klart att vi vill vinna matcher och försöka nå slutspelet men det är ändå en annan känsla och en annan atmosfär, säger Lundqvist till Hockeynews.

Samtidigt som säsongen i NHL leder mot sitt slut finns en stort internationell höjdpunkt runt hörnet. Hockey-VM avgörs i Slovakien mellan den 29 april och 5 maj, ett mästerskap som blir Rikard Grönborgs sista som svensk förbundskapten.

Henrik Lundqvist om hockey-VM: ”Vi får se”

De senaste åren har mängder av NHL-spelare tackat ja till turneringen. Grönborg har varit på rundresa i Nordamerika för att träffa de svenska spelarna och kollat status inför mästerskapet

Även Henrik Lundqvist har träffat förbundskaptenen och nu ger han sitt besked om mästerskapet.

2017 fick han tillsammans med brorsan Joel Lundqvist lyfta VM-bucklan i Köln. Men i dagsläget är det oklart huruvida han kommer spela årets turnering eller inte.
– Jag var i kontakt med Rikard (Grönborg) för några veckor sedan när dom var här och tittade på nån match, vi sa att vi ska höras i mitten av april och sen får vi se. Jag måste ta nån vecka efter säsongen och bearbeta lite, som sagt så har det varit mycket att gå igenom mentalt hela året, säger målvaktsstjärnan.

”En fantastisk möjlighet”

Sverige har vunnit turneringen två år i rad. Senast i Köpenhamn i fjol blev det guld efter en dramatisk straffseger mot Schweiz.

Att Tre Kronor har tagit två raka VM-titlar menar Lundqvist är någonting som väger tungt för NHL-spelarna som överväger att tacka ja.
– Det är klart att det är en fantastisk morot för alla spelare som är aktuella att spela. Det gäller dock att dom som åker dit är redo både fysiskt och mentalt. Det är en kraftansträngning och jag kommer ihåg senast jag åkte att jag la otroligt mycket energi på att komma dit och spela och all fokusering. Det gäller att du har det i dig men det är verkligen en fantastisk möjlighet för Tre Kronor, säger han till HockeyNews.

Dela artikeln om du vill se Henke Lundqvist i hockey-VM!

LÄS MER: Svenske backtalangen lämnar klassikerklubben – får chansen i Nordamerika

Förnedringen i natt – som kan bädda för Elias Pettersson i hockey-VM