Här får Oscar Sundqvist hela hockeyvärldens respekt – uppfyller hockeytokiga flickans högsta dröm

.

Oskar Sundqvist är Stanley Cup-mästare 2019.
Svensken är även en mästare i alla våra hjärtan.
Efter det han gjorde för en liten St. Louis Blues-tjej under segerparaden.

St. Louis Blues är mästare efter att för första gången i klubbens historia ha lyft Stanley Cup-pokalen för en vecka sedan. Svenske Oskar Sundqvist blev även historisk att som förste svensk någonsin att vinna Stanley Cup med två olika klubbar – St. Louis Blues och Pittsburgh Penguins.

Sundqvists vackra gest

En vecka efter den där magiska Game 7-avgörandet mot Boston Bruins hyllas nu Sundqvist igen – för något helt annat än hockey. Nu sprids bilder i Nordamerika på svenskens otroligt fina och kärleksfulla gest under segerparaden i St. Louis.

Oscar Sundqvist, St Louis Blues
FOTO: Daniel White / Twitter

Hockeysupportern Daniel White har lagt upp bilder på Twitter som visare just vilken underbar medmänniska Sundqvist är. Hans dotter Emileigh är ett stort Blues-fans och den absoluta favoritspelaren är just Sundqvist.

”Gråter av ren glädje”

Så under segerparaden genom staden får svensken syn på Emileigh och bestämmer sig för att ge uppfylla hennes allra högsta dröm. Den lilla flickan får följa med i Sundqvists bil och vinka till alla tiotusentals fans som samlats för att hylla sina hockeyhjältar.

Oscar Sundqvist, St Louis Blues
FOTO: Daniel White / Twitter

Sedan får hon även följa med upp på scenen och till och med kyssa Stanley Cup-trofén. En liten gest från Sundqvist men verkligen ett minne för livet för unga Emileigh, ett sådant fint agerande förtjänar all respekt.
”Du börjar nypa dig själv, innan du gråter av ren glädje”, skriver flickans pappa Daniel White på Twitter.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet för Carl Hagelin i natt – skriver långt kontrakt med NHL-toppklubben!

NHL-klubbens trejd i natt – som öppnar upp dörren på vid gavel för svenske NHL-doldisen