Stora glädjebeskedet för Carl Hagelin i natt – skriver långt kontrakt med NHL-toppklubben

Stora glädjebeskedet för Carl Hagelin i natt – skriver långt kontrakt med NHL-toppklubben

.

Här är stora glädjebeskedet som Carl Hagelin väntat på.
Nu har stjärnsvensken skrivit på för Washington Capitals.
Det blir ett fyraårskontrakt med en lönetaksträff på 2,75 miljoner dollar.

Carl Hagelin kom till regerande mästarlaget Washington Capitals mitt under säsongen i februari. Han lämnade då Los Angeles Kings och blev därmed klar för sin tredje NHL-klubb bara den här säsongen.

Succévåren i NHL

Svensken gjorde succé direkt genom att producera 11 poäng på 20 NHL-matcher för Capitals och 1 poäng på 7 matcher i Stanley Cup-slutspelet. Nu belönas han för fina vårsäsongen.

Carl Hagelin, Washington Capitals
190204 Carl Hagelin during a regular season NHL game between New York Rangers and Los Angeles Kings on February 4, 2019 in New York.
Photo: Emil Wesolowski / BILDBYRÅN

För häromdagen trejdade Capitals bort Matt Niskanen och frigjorde då utrymme för lönetaket. Därför har de valt att förlänga med Hagelin och skrivit på ett fyraårskontrakt med 30-åringen från Nykvarn.

Nytt NHL-kontrakt

Det nya fyraårskontraktet ger Hagelin totalt elva miljoner dollar, vilket ger en lönetaksträff på 2,75 miljoner dollar. Det är faktiskt en tydlig sänkning av lönen jämfört med de fyra miljoner dollar från förra fyraårskontraktet med Anaheim Ducks.
– Vi är nöjda över att ha skrivit på för fyra nya år med Carl. Carl är en mångsidig spelare som kan spela i alla kedjor och är en utmärkt spelare i boxplay. Han är en bevisad vinnare och bidrar med bra ledarskap till vårt lag, säger Capitals general manager Brian MacLellan i ett uttalande.

Carl Hagelin, Washington Capitals
170821 Pittsburghs Carl Hagelin och Carolinas Marcus Krüger deltar i en träning under Stockholm hockey week den 21 augusti 2017 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135868

Hagelin har nu en hel del NHL-klubbar på sin meritlista, utöver ovan nämnda klubbar finns även New York Rangers och Pittsburgh Penguins med på den listan. Dessutom har han två Stanley Cup-titlar under åren i Nordamerika.

LÄS MER: Efter alla SHL-rykten – här är landslagssvenskens nya klubb!

Uppgifter: Landslagsforwarden lämnar Färjestad – klar för SHL-konkurrenten