KLART: Efter alla SHL-rykten – här är landslagssvenskens nya klubb!

KLART: Efter alla SHL-rykten – här är landslagssvenskens nya klubb!

.

Det ryktades om drömåterkomst till SHL.
Men nu har André Petersson fattat sitt beslut.
Ny klubb för landslagssvensken blir Dynamo Moskva i KHL.

Precis som de senaste åren har det ryktats väldigt mycket om en efterlängtad återkomst till SHL för landslagssvensken André Petersson. Framförallt har det ryktats mest om förra klubben HV71.

Beslut efter alla SHL-rykten

I år måste det varit närmare än någonsin när kontraktet med Avangard Omsk nyligen tog slut och Petersson blev klubblös. Men precis som alla somrar tidigare har han bestämt sig för att nobba en comeback till Sverige.

André Petersson, SHL
171108 Sveriges Andre Petersson under ishockeymatchen i Karjala Cup mellan Sverige och Tjeckien den 8 november 2017 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Istället kommer den poängfarlige 28-åringen att fortsätta i KHL och byter nu upp sig till storklubben Dynamo Moskva, det bekräftar klubben på sin officiella webbplats. Därmed är Petersson klar för sin sjätte säsong och sin fjärde klubb i KHL.

Poängbästa KHL-säsongen

Nya kontraktet är skrivet på ett år med Dynamo Moskva. Den klassiska klubben har gått till konferenssemifinal hela fyra av de fem senaste åren i Gagarin Cup.

André Petersson, SHL
160213 Sveriges Andre Petersson lämnar planen efter period två under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 13 februari 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135562

Men senaste säsongen misslyckades man kapitalt genom att missa slutspel helt och hållet. Nu ska Peterssons poängproduktion ta laget tillbaka till toppen igen.

För svensken kommer från en riktigt grym säsong med hela 45 poäng på 51 matcher, hans hittills bästa i KHL. Totalt har 28-åringen gjort hela 183 poäng på 229 matcher.

LÄS MER: Landslagsforwarden lämnar Färjestad – klar för SHL-konkurrenten!

Lidströms overkliga konstmål – kombinerar tre sporter (!) i en enda sekvens