Här får domarna totalt hjärnsläpp – ber om ursäkt efter märkliga domslutet: ”Så sjukt”

.

Västerås jagar en plats i playoff till direktkval till SHL.
Men mot BIK Karlskoga igår fick man ett mål bortdömt – efter att domarna tolkat regeln helt fel.
Nu ber domarchefen om ursäkt efter beslutet som kunde blivit ytterst kostsamt.

Den hockeyallsvenska slutspelsserien bjuder på stor dramatik. I gårdagens matcher i den nästsista omgången hade flera lag chansen att skaffa sig ett utmärkt läge att avgöra i sista matchomgången.

Dramatik i Slutspelsserien

Västerås och Karlskoga var tillsammans med Modo och Leksand de lag som hade chansen att skaffa sig ett avgörande i egna händer inför morgondagens sista serie. Men Västerås skulle få det tufft – och ett felaktigt domslut i slutskedet blev kostsamt.

Med mindre än två minuter kvar i mötet med BIK Karlskoga på bortaplan lyckades domarna göra misstag två gånger om.

Stora misstaget

Västerås, i ledning med 2-1, lyfta pucken mot BIK Karlskogas tomma målbur men den gick utanför och till icing. Men ingen signal hördes från domarna och spelet fortsatte.

I situationen därefter, när BIK gick till anfall, slog backen Henrik Larsson en puck rakt till Västerås Mikael Frycklund som enkelt prickade in 3-1 i tom bur.

Men domarna hade insett misstaget. Efter en kortare konferens valde de att döma bort målet – helt felaktigt.
– Vi var så jäkla glada över att ha klarat det här och åkte för att fira. Men motståndarna var fly förbannade och domarna såg osäkra ut. Jag sa åt domarna att tänka över saken noga för de kunde påverka hela slutspelsserien. Men de blåste bort målet, säger Frycklund till Sportbladet efter matchen.

Västerås kunde trots det hålla undan och vinna med 2-1. Inför den sista omgången leder Leksand serien med en poäng före Västerås.

De två lagen ställs mot Modo respektive Karlskrona i den sista matchen och gör upp om en plats i playoff till direktkvalet till SHL

Bad om ursäkt: ”Kommer andra domare”

Frycklund var inte något vidare nöjd med domarinsatsen efteråt och vill inte ha domarna igen.
– Ja, jag vet inte. Det skulle vara sjukt. Det kommer att ligga lite känslor där, säger han.

Under kvällen ringde domarchefen Pär-Olov Livf upp Västerås sportchef Patrik Zetterberg och bad om ursäkt. Samtidigt lämnade Hockeyallsvenskan en förklaring på sin hemsida.

Till Västerås avgörande match mot Karlskrona kommer andra domare vara på isen.
– Nej, det kommer andra domare till Västerås på onsdag. Jag har sagt till dem att de inte är aktuella för det, säger Livf till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här sänker Elias Pettersson 100 kilosbjässen – med klockrena tacklingen

Uppgifter: Poängkungen klar för SHL – här är nya klubben

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);