Uppgifter: Poängkungen klar för SHL – här är nya klubben

Uppgifter: Poängkungen klar för SHL – här är nya klubben

.

Nicolai Meyer dominerade i Hockeyallsvenskan.
Enligt Mr Madhawk har dansken nu gjort sitt i den ligan – och spelar i SHL nästa säsong.

62 poäng på 52 matcher. Det blev facit för succéforwarden Nicolai Meyer i hockeyallsvenskan. Dansken har kontrakt med Södertälje SK även nästa säsong, men enligt uppgift finns det en klausul i kontraktet som gör en övergång till SHL möjlig.

Inte skrivit på än

Med tanke på Meyers framfart i år är det ingen skräll om flera SHL-lag försökt värva honom. Nu har dock ett lag vunnit dragkampen, enligt Mr Madhawk.
Malmö Redhawks ska vara överens, även om kontraktet ännu inte är påskrivet.
– Ingen kommentar till hans framtid. Han har ett avtal med Södertälje, säger Meyers agent Johan Finnström till Expressen.

190116 Södertäljes Nicolai Meyer under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Björklöven den 16 januari 2019 i Södertälje.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

25-åringen tillhörde just Malmö Redhawks under säsongerna 2010/11 och 2011/12 och öste då in poäng i J20-seriet. Han gjorde även två matcher i allsvenskan.

Krokig väg tillbaka

Vägen tillbaka till Malmö har inte direkt varit spikrak. Meyer åkte tillbaka till Danmark, hamnade sedan i först Västervik, sedan Tingsryd och därefter Troja-Ljungby. Han kom till SSK inför den här säsongen och lämnar alltså efter bara en säsong.