Här blir Alexander Ovechkin historisk i natt – med galna milstolpen

Här blir Alexander Ovechkin historisk i natt – med galna milstolpen

Alexander Ovechkin fortsätter dominera i NHL.
I natt gjorde han sitt 30:e mål för säsongen, vilket gjorde honom historisk.
Ryssen är blott den andra spelaren i historien som gjort 30 mål – i 14(!) raka säsonger.

Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström fick äntligen lyfta Stanley Cup-bucklan i våras. Det efter en 13 lång år väntan på Lord Stanley.

Nytt mål i natt

Ryssen, med sitt fruktade skott, har inga planer på att varva ner trots titeln. Inför nattens möte stod ryssen på 29 mål för säsongen – och nummer 30 skulle komma.

Inför matchen mot St Louis Blues hade Ovechkin gått mållös i sex matcher, men i natt släppte det. I slutet av den första perioden letade sig hans handledsskott in bakom Jake Alen vilket betydde 1-1.

Ovechkin historisk

Målet gjorde Ovechkin historisk då han nu gjort 30 mål eller fler i 14(!) raka NHL-säsonger. Det blott som den andre spelaren genom historien.

Målet hjälpte fjolårets mästare föga då man till slut förlorade matchen med 5-2. Det bland annat efter att Oskar Sundqvist, som på försäsongen åkte på en riktigt ful smäll mot just Washington, gjort ett av målen.

Ovechkin konstaterade att han fortfarande har många år kvar i världens bästa hockeyliga efter matchen och var glad över rekordet.

”Helt otroligt”

Efteråt hyllades han stort av lagets tränare Todd Reirden.
Det han har gjort är helt otroligt. Han är en toppspelare och en skytt av högsta klass, vi är lyckligt lottade att ha honom i vårt lag och ligan ska vara glad över att ha en sådan här typ av generationstalang. Att göra 30 mål i år igen är en stor prestation, framför allt med tanke på den långa säsongen i fjol, säger coachen efter matchen.

Dela för att hylla målmaskinen Alexander Ovechkin!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/oG3eJCKERYo4_lkgvGyARNzExf3W4eDbA1DJ9KUHKDV7147ralmWvZKNZ2UtCsIX?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Äntligen, William! Här står svenske stjärnforwarden för årets första mål i NHL

Mardrömsbilderna: Här lämnar Elias Pettersson skadad efter otäcka smällen