Mardrömsbilderna: Här lämnar Elias Pettersson skadad efter otäcka smällen

Mötet med Montreal fick ett abrupt slut för Elias Pettersson.
Svensken krokade ihop med Jesperi Kotkaniemi och haltade av isen.
20-åringen utgick med en misstänkt knäskada.

Under de senaste 48 timmarna har livet lekt för Elias Pettersson. Svensken gjorde sitt första NHL-hattrick, blev utsedd till månadens rookie och togs ut till All Star-matchen.

Otäck smäll

I natt var han tillbaka på isen med sitt Vancouver när man ställdes mot Montreal Canadiens på bortais. Men matchen fick ett dystert slut för supertalangen.

Pettersson inledde matchen starkt och var i den första perioden så när att assistera Sven Baertschi till 1-0. Men allting överskuggades av det som skedde i inledningen av den andra perioden.

Elias Pettersson krokade ihop med den finländske supertalangen Jesperi Kotkaniemi och föll till isen. Bilder visar svenskens högra ben vrida sig otäckt.

Misstänkt knäskada

Elias Pettersson haltade av isen, men kunde ändå ta sig till omklädningsrummet för egen maskin.

Vancouver-tränaren Travis Green konstaterade att Elias Pettersson fortsatt följer med laget på roadtripen men att spel på lördag mot Toronto mest troligt är uteslutet.

Situationen var en olyckshändelse, säger han.
– Det är två spelare som fastnar i varandra. Jag har sett situationen flera gånger och det är inget fult spel från deras spelare, sa Green till pressen efter matchen.

Elias Pettersson har stått för 42 poäng på sina 37 inledande matcher i NHL.  Efter lördagens match mot Toronto väntar sex matcher på hemmais för Vancouver, det bland annat mot Rasmus Dahlins Buffalo Sabres.

Det återstår att se när ”Petey” är tillbaka på isen.

Dela om du också gillar att se Elias Pettersson lira i NHL!

LÄS MER: Allt om JVM 2019 – spelschema, resultat och TV-tider

Svenska JVM-stjärnor gick på nattklubb efter fiaskot – riskerar avstängning