Svenska JVM-stjärnor gick på nattklubb efter fiaskot – riskerar avstängning

Sverige åkte på en blytung förlust mot Schweiz i kvartsfinalen.
Bara timmar senare valde flera svenska JVM-spelare att gå ut på nattklubb.
– Otroligt korkat och ansvarslöst, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Sportbladet.

Sverige var storfavorit mot Schweiz i JVM-kvartsfinalen. Men Sverige åkte på en riktigt tung förlust och för första gången sedan 2006 missade Juniorkronorna en semifinal.

”Otroligt korkat”

Besvikelsen bland de svenska spelarna var så klart stor. Kort efter matchen valde dock flera spelare att gå på nattklubb, enligt Sportbladet.
– Om det stämmer är det otroligt korkat, otroligt ansvarslöst och absolut ingenting vi står för, säger förbundskaptenen Tomas Montén till tidningen.

”Vi representerar Sverige”

Montén tillägger:
– Vi gick igenom de grejerna när vi lämnade. Framför allt i läget vi hamnar i nu med en stor besvikelse. Vi gör en otroligt dålig kvartsfinal i ett viktigt läge. Vi är och representerar Sverige på VM och det är inte okej att göra saker som inte handlar om vår verksamhet. Vad man gör på sin fritid när man är över 18 år, det är upp till var och en, men inte när man är med juniorlandslaget på VM, säger Montén till Sportbladet.

I intervjun med Sportbladet säger Montén också att det kan komma bli aktuellt med bestraffning och att det kan få ”konsekvenser för framtida landslagsspel”.

Nolltolerans

Till Expressen säger presschefen Anders Feltenmark att Juniorkronorna har nolltolerans vad gäller alkohol.
– När det gäller alkohol har vi regler för vad spelarna ska hålla sig till när det är landslagsuppdrag. Det är alkoholförbud. Det gäller tills vi har åkt hem, säger han.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/OUscbEeJHM36V-gw8BOLm9KIxYtn0vVp6OVzIPVQfnEkvINUgvVIeh738aJ6n433?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”9:10″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);