Här är svenskens DUBBLA drömmål – efter omtalade överfallet

Han sänktes brutalt av Washington Capitals buse Tom Wilson.
Men nu är Oskar Sundqvist tillbaka – och slog till med två drömmål mot Vegas Golden Knights i natt.

Det var på försäsongen, med bara några dagar kvar tills NHL-premiären, som regerande mästarna Washington Capitals och St Louis Blues möttes i en träningsmatch.

Vidrig tackling

Capitals Tom Wilson, som har en historia av att vara inblandad i kontroversiella situationer, lämnade då Oskar Sundqvist blodig efter en riktigt vidrig tackling.

Wilson fick 20 matchers avstängning för tilltaget och trots att han försökt få straffet reducerat, så är Capitals-forwarden fortfarande avstängd.

”Helt återställd”

Sundqvist kunde göra comeback för St Louis i förra veckan och i natt lossnade det rejält för svensken.
– Ja, jag är helt återställd. Och det känns bättre och bättre på isen. I första matchen var det lite sådär, jag tänkte lite för mycket på vad jag skulle göra, men sedan har det gått bra, säger han till Sportbladet.

I matchen mot Vegas Golden Knights skickade Sundqvist in TVÅ ruggigt läckra mål.

Här är det första målet, som innebar 1–0:

Och här är det andra, vilket gav 3–2:

– Det var roligt. Särskilt som vi vann. Vi har haft en lite halvdan start men nu tycker jag vi börjar komma igång. Ikväll såg det riktigt lovande ut, säger Sundqvist till Sportbladet.

Gunnarsson debuterade

I Blues gjorde defensiva bjässen Carl Gunnarsson säsongsdebut, efter en längre tids skadeuppehåll. St Louis vann till slut matchen med 5–3.