Här är förre SHL-skyttekungens nya oväntade jobb – långt bort från hockeyns finrum: ”Perfekt för mig”

.

2015 la Magnus Kahnberg ned karriären efter flera hjärnskakningar.
Nu kämpar förre skyttekungen i SHL för att få ett normalt vardagsliv.
Och han har hittat ett helt nytt jobb – långt bort från hockeyns finrum.

Det har gått nästan fem år sedan en hjärnskakning tvingade Magnus Kahnberg att lägga ned hockeykarriären. Det var den tredje hjärnskakningen på bara fyra år.

Här är SHL-skyttekungens nya liv

Kroppen sa ifrån och efter hela 682 matcher och 381 poäng la den förre skyttekungen i Frölunda sina skridskor på den berömda hyllan. Sedan dess har 39-åringen verkligen fått kämpa för att hitta tillbaka till en normal vardag utan bekymmer.

Magnus Kahnberg, Frölunda
141226 Frölundas Magnus Kahnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 26 december 2014 i Göteborg.
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58456

Med hjälp av teknik som heter ”Life Kinetik” har Kahnberg sedan ett år tillbaka tränat hjärnan kontinuerligt. En träning som gett stora framgångar och ett nyvunnet hopp.
– Nu mår jag som bäst. Det är mycket på grund av hjärnträningen jag gör en gång i veckan. Och jag har dragit ned ytterligare på tempot, säger han i podcasten ”Leman möter” på rakapuckar.com och berättar om sin hjärnträningar.
– Det bygger på en träningsteknik som kommer från Tyskland. Jag har en skada i hjärnan, helt enkelt. Och allt tar mycket längre tid och kräver mycket mer energi. Det här bygger på att hitta nya vägar för att lära hjärnan. Lite som barn som lär sig nya saker varje dag, till skillnad mot oss vuxna. Alla skulle egentligen behöva hjärnträning. Man kan göra en cirkel med ena handen, en fyrkant med den andra handen och sedan passa en boll med foten. Det är faktiskt ganska svåra grejer. Och det är jättekul, frustrerande och utmattande. Jag känner verkligen att jag kan påverka min väg tillbaka och jag känner verkligen av en bättring. Jag känner stor skillnad.

Magnus Kahnbergs nya jobb

Sedan hockeykarriären tog slut 2015 har Kahnberg inte kunnat ha ett vanligt jobb. Men tack vare hjärnträningen har 39-åringen nu så smått kunnat börja arbetsträna – på ett hunddagis.
– Jag arbetstränar två dagar i veckan på ett hunddagis. Jag går ut med hundar i skogen, kan man säga. Det är faktiskt en perfekt mjukstart för mig. Både att jag känner att jag gör nytta och att få vara i en så stressfri miljö som möjligt. Jag trivs väldigt bra med det, säger han i podcasten.

Magnus Kahnberg, Frölunda
121015 Ishockey, Elitserien, Frölunda – HV71: Magnus Kahnberg, Frölunda.
© Bildbyrån – 56955 – Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Magnus Kahnberg representerade framförallt Frölunda under hockeykarriären men hann även med två säsonger i Brynäs och en avstickare till AHL-laget Peoria Rivermen. Den allra bästa säsongen blev 2003-04 då han gjorde hela 33 mål och totalt 49 poäng på 50.

LÄS MER: Avslöjat: Klubbprofilernas SJUKA fysrekord i Frölunda – som står sig än i dag(!)

5 anledningar till varför regerande mästarlaget Frölunda gör det IGEN – och vinner SM-guld

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);