Avslöjat: Klubbprofilernas SJUKA fysrekord i Frölunda – som står sig än i dag(!)

.

Frölunda är Sveriges bästa hockeylag och välkänt för att träna stenhårt under försäsongen.
Och nu har det blivit avslöjat av lokaltidningen GP att några av klubbens profiler från förr fortfarande håller helt sjuka fysrekord.
Eller vad sägs om Samuel Påhlssons 15 år gamla rekord i bänkpress?

Försäsongen är redan nu igång hos mästarlaget Frölunda. Och återigen är det ett stenhårt schema som står på agendan.

Klubbens fystränare Pär ”Pärra” Edlund håller som vanligt i sommarträningen och är ett riktigt fysiskt monster, som vanligt. Edlund lade ned sin hockeykarriär 2001 och har sedan dess varit Frölunda trogen som fystränare i 18 år.

Frölundaprofilernas rekord

52-åringen kör stenhårt med sina spelare och här om dagen avslöjade lokaltidningen GP de 10 stenhårda krav som krävs av alla spelare i Frölunda när det kommer till fystesterna. Men det allra mest intressanta som avslöjades var ändå exakt vilka spelare som håller i klubbrekorden för de respektive fystesterna.

Frölunda
050411 Ishockey, SM-Final, Frölunda – Färjestad: Daniel Alfredsson och Samuel Påhlsson, Frölunda (Jubel, SM-Guld, Guld)
© Bildbyrån – 51179

Nuvarande spelaren Mats Rosseli Olsen är faktiskt rekordinnehavare i ett av fystesten och det gäller det så kallade istestet för hur snabbt man tar sig tre varv runt isen. Där har norrmannen klubbrekord på imponerande 40,66 sekunder.

15-årigt rekord i bänkpress

Men när det gäller de andra rekorden så får vi gå tillbaka en hel del år och några av rekorden är faktiskt över 10 år gamla, enligt GP:s uppgifter. Den som har rekordet i bänkpress är faktiskt Samuel Påhlsson på otroliga 145 kilo.

Frölunda
100318 Ishockey, Elitserien: Janne Niskala, Frölunda, jubel.
© Bildbyrån – 56215

Påhlsson gjorde bara en säsong i Frölunda under lockoutsäsongen 2004/05 men trots 15 år senare så har inte en enda Frölundaspelare lyckats slå det rekordet. Även knäböjsrekordet har några år på nacken nu.

Loui Eriksson har rekordet

Dansken Mikkel Bödker gjorde bara två A-lagsmatcher för Frölunda och lämnade klubben redan 2007. Men ändå står sig hans klubbrekord på 212,5 kilo i knäböj fortfarande, 11 år senare. Även Loui Eriksson har klubbrekord som gäller fortfarande i frivändning på 135 kilo och finländaren Janne Niskalas snabba notering på 10,09 minuter i Coopertestet står sig än.

Här har nuvarande Frölundaspelarna en hel del att bevisa under sommarens försäsong för att slå de ”omöjliga” rekorden från förr.

LÄS MER: Här kuppar Frölunda in nysignade guldbacken – och överraskar hela laget: ”Alla chockade”

Avslöjat: Stenhårda fyskraven som man måste klara av för att få spela i mästarlaget Frölunda

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);