Avslöjat: Stenhårda fyskraven som man måste klara av för att få spela i mästarlaget Frölunda

.

Frölunda laddar redan nu inför nästa säsong – som regerande mästare.
Och det är verkligen inget mästarlag som ligger på latsidan.
Nu har lokaltidningen GP släppt de stenhårda krav som krävs av ALLA spelare i Frölunda.

Frölunda är Sveriges bästa hockeylag i år. De uppfyllde alla förväntningar senaste säsongen och besegrade Djurgården i finalspelet för att få lyfta den åtråvärda SM-pokalen.

Fyskraven i Frölunda

Men guldfirandet är förbi för längesedan och redan nu laddar mästarlaget mot nästa säsong. Då Frölunda ska bli ännu bättre!

Frölunda
190502 Frölundas Joel Lundqvist jublar i omklädningsrummet efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135986

Försäsongen är redan i full gång och vi kan lugnt konstatera att göteborgarna inte ligger på latsidan direkt. I dag har lokaltidningen GP släppt listan på tio krav som spelarna måste uppfylla för att få tillhöra Frölunda HC.
– Det är ett riktmärke för vilken nivå du bör hålla om du ska bli en internationell spelare. Sen är det inte satt i sten utan hockeyn utvecklas hela tiden till något annat och vi försöker utvecklas med den. Men i regel så tränar vi två pass om dagen och under den här perioden gör alla samma saker. Sen under säsong har vi ett morgonpass på två timmar och sen ett eftermiddagspass där folk knäpper till sina tillkortakommanden, säger rutinerade fystränaren Pär Edlund till tidningen.

”Det går inte att fuska”

Frölundas fystränare är den som håller i sommarträningen och har gjort så de senaste 18 åren. Edlund var själv spelare i Frölunda under elva säsonger men efter att 52-åringen avslutade hockeykarriären 2001 så har han drillat Frölundaspelare i gymmet sedan dess.

Frölunda
190523 Niklas Rubin under en träning med ishockeylaget i SHL Frölunda den 23 maj 2019 i Göteborg.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Och det brukar även vara Edlund som är absolut starkast i fysövningarna.
– Det går inte att fuska, du vet att han klarar alla övningar ganska enkelt själv, säger forwarden Max Friberg.

Kravet på bänkpress

De 10 stenhårda kraven som Frölundaspelarna ska klara av är bland annat att man ska ta 1,5 gånger sin egen kroppsvikt i bänkpress, 2,1 gånger sin egen kroppsvikt i knäböj, klara av tre varv runt isen på bara 42 sekunder samt hinna under 11 minuter och 15 sekunder på Coopertestet (3 km). På GP.se kan du läsa mer om fyskraven i Frölunda (extern länk).

Den stora frågan är ju om Frölunda faktiskt tränar hårdast i hela SHL.
– Det vet jag inte om vi gör men utifrån vårt sätt att spela så tycker vi att vi tränar bra. Jag, Roger (Rönnberg), (Fredrik) Sjöström och (Christian) Lechtaler är alla för att man ska vara vältränad och det finns ingen anledning till att man inte ska vara det. För spelarna är ju kroppen deras redskap som ska hålla i många år. Sköter man sin kropp så kan man ha en lång karriär och tjäna ganska bra med pengar, säger fystränaren Edlund.

LÄS MER: Förre Frölundatalangens belöning – skriver treårskontrakt i NHL!

Svensktalangerna kan bli stora vinnarna – när superstjärnan vill lämna NHL-klubben