Håkan Loobs tydliga kritik mot SHL efter säsongsstarten – vill nu se förändring: "Jag är så trött på det här"

Håkan Loobs tydliga kritik mot SHL efter säsongsstarten – vill nu se förändring: ”Jag är så trött på det här”

Nya SHL-säsongen har bara börjat.
Men SVT-experten Håkan Loob är redan irriterad.
– Jag är så trött på det, erkänner legendaren nu.

Vi är inne på blott den femte omgången av nya SHL-säsongen och det är fortfarande så mycket kvar att spela om. Men redan nu finns det en hel del snackisar att prata om.

Wikegård arg

Örebro Hockey har överträffat alla förväntningar och leder grundserien hittills efter imponerande elva poäng på de fyra första matcherna. Men både Färjestad och Frölunda finns med i toppen också, sämst inledning har IK Oskarshamn fått som återfinns på jumboplatsen efter bara två poäng på fyra matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

SHL, hockey
230926 Frölundas Jere Innala liggande efter tackling från Linköpings Jesper Pettersson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 26 september 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0544

Vid sidan av resultaten har den stora mängden matchstraff varit en het puck att diskutera och att det förstärks en del på isen för att lura domarna. TV4-experten Niklas Wikegård har rasat i tv-studion och visat tydligt hur mycket han avskyr när spelarna medvetet ligger kvar på isen.

LÄS MER: Niklas Wikegård har fått nog – pekar ut det allra värsta med svensk hockey just nu: ”Jag blir rädd”

Loob irriterad

SVT-experten och tidigare storspelaren Håkan Loob är också irriterad efter säsongsinledningen, men av en helt annan anledning. Han har nämligen fått nog och vill göra en avgörande förändring för hur SHL fungerar i dag.
– Jag vill se mer makt åt situationsrummet. Jag är så trött på alla avbrott i svensk hockey, nu får det vara slut med det. Anledningen är att det tar alldeles för lång tid för varje beslut som är på plats och det ska vi inte ha i svensk hockey, säger han till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, hockey
211211 Håkan Loob inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0105

Loob vill också hjälpa och underlätta för domarna genom att ge mer makt åt situationsrummet för att ta de riktigt tuffa besluten kring målsituationer som blir så avgörande för SHL-matcherna.
– För att ”speeda” upp det så finns det vissa situationer som behöver tas av situationsrätten. Där beslutsrätten ska ligga hos situationsrummet är till exempel mål med för hög klubba, sparkrörelse vid mål eller om pucken verkligen är inne. Alla de här situationerna går till och med ut över underhållningsvärdet till slut och jag skulle också vilja ta bort det stora ansvaret hos domarna så att in de hamnar i dålig dager.

Håller du med Håkan Loob om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora utspelet om Elias Pettersson som chockerar alla – pekas ut av experten: ”Då tror jag han är där”