Stora utspelet om Elias Pettersson som chockerar alla – pekas ut av experten: "Då tror jag han är där"

Stora utspelet om Elias Pettersson som chockerar alla – pekas ut av experten: ”Då tror jag han är där”

Snart dags för NHL.
Då får Elias Pettersson en stor hyllning – i form av att bollas upp som potentiell MVP.

Med en hake.

Elias Pettersson, 24, kom som ung upp i Timrå IK. Efter två säsonger med klubben i Hockeyallsvenskan for han vidare till Växjö Lakers. I SHL blev det bara en säsong innan flyttlasset gick till USA och NHL. Pettersson anslöt till Vancouver Canucks, som draftade svensken som femma ett år tidigare.

Petterssons framfart

Forwarden gjorde snabbt avtryck i klubben, då som 20-åring. I slutet av säsongen 2018/2019 stod det klart att Pettersson skulle delta i NHL:s All Star-match i slutet av januari samma år. Sedan dess har 24-åringen växt in och etablerat sig som en viktig spelare för Vancouver.

Artikeln fortsätter efter bilden.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0139

Idag ses Pettersson som en av Sveriges bästa hockeyspelare, och det blev en stor sak av att spelaren inte kunde följa med Sverige till VM i vintras. Det berodde på att landslaget inte hade råd med stjärnspelarens försäkring. Vilket i sin tur berodde på att Petterson, efter Erik Karlsson, är den bäst betala svensken i NHL.

LÄS MER: Niklas Wikegårds tokilska mot bilderna i SHL – rasar och sätter ner foten efter helt avgörande beslutet

Expertens sjuka utspel

Förra säsongen slutade Vancouver Canucks sexa i Pacific Division i västra konferensen. När klubben nu ska gå in i nästa säsong ses Pettersson som en av de viktigaste spelarna. Den allra viktigaste, till och med.
– Om de tar sig till slutspelet så tror jag Elias Petterson kan bli MVP, säger den tidigare hockeyspelaren Ryan Whitney i podcasten ’Spittin’ Chiclets’.

Artikeln fortsätter efter bilden.

150909 Modo’s Ryan Whitney pratar med media under SHL:s upptaktsträff den 9 september 2015 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN / Cop 189

Hans poddkollegor blir chockade, men den före detta NHL-spelaren, som också gjorde en kort sejour i Modo, står på sig.
– Om de kommer till slutspel tror jag han är där, säger Whitney.

Utspelet kommer två veckor innan NHL-säsongen 2023/2024 drar igång den 10:e oktober.

LÄS MER: Tobias Forsbergs nya roll fem år efter hemska olyckan – återvänder till hockeyn: ”Längesen jag var så taggad”

Se klippet här!