Tobias Forsbergs nya roll fem år efter hemska olyckan – återvänder till hockeyn: "Längesen jag var så taggad"

Tobias Forsbergs nya roll fem år efter hemska olyckan – återvänder till hockeyn: ”Längesen jag var så taggad”

En olycka gjorde att Tobias Forsberg aldrig mer kunde spela ishockey.
Nu är den tidigare forwarden klar för en ny roll inom sporten.
– Jag är sjukt taggad, säger Forsberg till Hockeysverige.

Det var i matchen mellan Leksand och Almtuna i slutet av december 2018 som olyckan var framme. Tobias Forsberg kraschade in i sargen med huvudet före och bröt nacken. En då 30-årig Tobias blev förlamad från armhålorna och hockeykarriären var därmed över.

Forsbergs nya roll

Nu är Forsberg klar för en ny roll. 35-åringen är ny styrelsemedlem i sin tidigare klubb Leksand. Föreningen har haft stora problem med att få i ordning sin styrelse sedan årsmötet i augusti, men nu börjar bitarna falla på plats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tobias Forsberg, Leksand
221022 Tobias Forsberg hyllas innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Luleå den 22 oktober 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0131

Forsberg fick frågan av valberedningen via sin agent, och efter lite diskussioner stod det efter en bolagsstämma att han nu ingår i styrelsen.
– Det var hedrande. Samtidigt tänkte jag vad det kunde innebära och något jag kan åta mig. Dessutom bollade jag med Jens Bergenström som suttit i styrelsen och som jag är god vän med. Han hade bara gott att säga. Då kände jag spontant att det ska bli kul att få vara en del av Leksands IF igen. Det har varit en liten lucka i mitt liv när det slutade som det gjorde, säger han till Hockeysverige. 

LÄS MER: Tobias Forsbergs helt nya liv – fyra år efter hemska olyckan: ”Jag sa till min fru att det var kört”

Vill hjälpa Leksand

Den före detta vänsterforwarden har ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete, men hoppas kunna tillföra mycket till kring sportsliga delen.
– Jag vill tillföra det jag har lärt mig under alla år som jag varit spelare. Speciellt under mina åtta år i Leksand. Jag vet verkligen hur det är nere i omklädningsrummet. Hur snacket går och hur det är att prestera i en grupp. Den sportsliga delen tror jag är svårt att läsa sig till, man måste ha upplevt den för att få en förståelse för de sakerna. Styrelsearbetet är något nytt för mig, men den sportsliga delen känner jag mig trygg med.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tobias Forsberg, Leksand
221022 Tobias Forsberg hyllas innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Luleå den 22 oktober 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0131

Piteåfödda Forsberg ser framemot att återvända till hockeyn, om än i en ny roll.
– Det var längesen jag var så taggad över att få gå in och vara en del i någonting. Det sociala är något jag saknat mycket. Att få vara en del av en grupp, jobba åt samma håll, och vara med och göra skillnad för något jag brinner för. Det är nästan det jag saknat mer än att få gå ut och åka skridskor på isen. Jag går verkligen in i det här med mycket ödmjukhet och känner att jag vill lära mycket. Jag är sjukt taggad.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar vad som fick honom att börja med hockey – och det är vackraste hyllningen till Pekka Lindmark