Tobias Forsbergs helt nya liv – fyra år efter hemska olyckan: ”Jag sa till min fru att det var kört”

På annandagen 2018 bröt Tobias Forsberg nacken under matchen mellan Leksand och Almtuna.
Idag, fyra år senare, drömmer han om barn tillsammans med sin fru Filippa och en flytt ”hem” till Leksand.
– Nu när jag blir äldre så känner jag mer och mer att jag vill det, säger Forsberg till Expressen.

Det var under den andra perioden i annandagsmatchen 2018 mellan Leksand och Almtuna som olyckan var framme. Tobias Forsberg brakade in i sargen med huvudet före, och han kände direkt att något inte stod rätt till. Forwarden hade brutit nacken, och förlamades från armhålorna och nedåt.

”Jag sa att det var kört”

Tobias Forsberg minns händelsen tydligt.
– Det kändes som att någon hade dragit ur kontakten ur min kropp. Jag kunde inte röra någonting. Det kände jag direkt. Jag sa till min fru att det var kört, ”jag kommer aldrig mer kunna spela ishockey igen”. Det är det första jag säger. Jag vet inte varför jag sa det, men jag visste det. Jag fattade där och då att jag hade brutit nacken men jag hade ingen uppfattning av vad det betydde, säger han till Expressen.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Det har idag gått drygt fyra år sedan olyckan, och Tobias Forsberg har under hösten rest runt i vårt avlånga land med föreläsningen ”Nya Perspektiv”.
– Det är en ny karriär jag inlett. Jag har varit i gång sedan oktober och det känns så jäkla roligt. Jag växer för varje gång och jag hoppas verkligen att de som lyssnar tar åt sig av min resa. Jag pratar om de nya perspektiven jag fått. Du behöver inte bryta nacken för att göra en förändring i livet, säger han.

LÄS MER: Jättesågningen av Juniorkronorna trots segern – Mikael Renberg starkt kritisk: ”Katastrofalt dåligt”

Framtidsdrömmarna

Tobias Forsberg och frun Filippa bor för närvarande i Gustavsberg i Stockholm. Men framtiden verkar bli annorlunda för paret, som både drömmer om barn och om en flytt ”hem” till Leksand igen.
– Nu när jag blir äldre och äldre känner jag det mer, att jag vill ha barn. 100 procent. Kanske ett backpar, två tunga rightarbackar, säger Forsberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Och blir det verklighet kan barnen få växa upp som leksingar.
– Jag tror att vi kommer vara 08:or ett tag framöver, men någon gång i livet kommer vi mest troligt flytta till Leksand. Filippa pluggar just nu och vi trivs bra, men någon gång ska vi dit igen.
– Dels för att vi har mycket vänner, dels för att jag saknar den typen av småstadskänsla som man får i en sådan liten by. Du vill supporta affärer, restauranger och det blir ett mindre ekorrhjul. Det är inte så gigantiskt som här. Det blir en social bit som du inte får i Gustavsberg, avslutar Tobias Forsberg.

LÄS MER: Fridolina Rolfö rörd till tårar efter mäktiga utmärkelsen – känslosamma hyllningarna: ”Vilka människor”