Fridolina Rolfö rörd till tårar efter mäktiga utmärkelsen – känslosamma hyllningarna: ”Vilka människor”

Under tisdagskvällen fick Fridolina Rolfö ta emot Diamantbollen för andra året i följd.
Och det var en känslosam anfallare som tog emot priset.
– Jag känner mig otroligt stolt och glad, säger Rolfö.

Under tisdagskvällen delades Guldbollen respektive Diamantbollen ut, ett pris som går till Sveriges bästa fotbollsspelare på herr-och damsidan varje år. På herrsidan fick Tottenhams stjärna Dejan Kulusevski ta emot priset för första gången i karriären, och på damsidan blev det, precis som förra året, Fridolina Rolfö som fick motta utmärkelsen.

”Otroligt stolt”

Rolfö spelar till vardags i Spanien och FC Barcelona, där hon tillsammans med sitt lag tog hem ligasegern samtidigt som man gick till final i Champions League.
”En spelare som tagit en stor och viktig roll i ett av världens bästa klubblag tack vare sitt spelsinne, sin teknik och sin snabbhet. I landslaget har hon fortsatt att leverera på allra högsta nivå”, lyder motiveringen till priset.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Och anfallaren själv var, inte helt oväntat, lycklig över att få motta priset för andra året i rad.
– Framför allt när man ser hur många duktiga fotbollsspelare det finns ute i Sverige. Så jag känner mig otroligt stolt och glad, säger en Rolfö i Aftonbladets sändning av Fotbollsåret 2022.

LÄS MER: Nicklas Lidström och Mats Sundin får hedersuppdraget när Börje Salming ska hyllas på det mäktigaste sättet

Fina hyllningarna

Förutom framgångarna med FC Barcelona blev det även ett brons med landslaget i sommarens Europamästerskap.
– Det har varit ett fantastiskt fotbollsår. Kanske mitt bästa hittills. Det finns många höjdpunkter under året att plocka av och jag har fått vara med om mycket i både landslag och klubblag. Det har varit ett roligt och lärorikt år, säger Rolfö.

Artikeln fortsätter efter bilden.

221227 Programledare Linn Nordström och Fridolina Rolfö efter att hon tilldelats Diamantbollen under Fotbollsåret 2022 den 27 december 2022 i Stockholm. FOTO: Bildbyrån

Under sändningen fick 29-åringen ta emot hälsningar från nära och kära. Dels från hennes syster men också från två av hennes barndomsvänner samt Magdalena Eriksson som spelade med Fridolina Rolfö redan när de båda var 15 år gamla.
– Jag blev väldigt berörd, wow, säger en tårögd Rolfö efter hälsningarna.
– Man minns vilka fina människor man har i sitt liv. De har varit högst delaktiga i hela min fotbollskarriär och varit en del i att jag har tagit mig så långt. Det är fina ord.

LÄS MER: Guldhjälten Carolina Klüft avslöjar stora favoritlaget – och sviker sin egen hemstad(!): ”Svaret är givetvis…”