Guldhjälten Carolina Klüft avslöjar stora favoritlaget – och sviker sin egen hemstad(!): ”Svaret är givetvis…”

Carolina Klüft är en av våra största svenska idrottshjältar.
Men vad få inte vet om hennes sportintresse är favoritlaget.
För där sviker hon sin egen hemstad Växjö – för en direkt rival.

I början av 2000-talet slog en ung Carolina Klüft igenom stort i sportvärlden och fick snabbt en varm plats i den svenska folksjälen. Men sin stora vinnarskalle och härliga personlighet blev hon snabbt en favorit i hela vårt avlånga land.

Klüfts karriär

Redan 2000 kom det stora genombrottet med JVM-guld i sjukamp och sedan bara fortsatte framgångssagan för svenskan från Växjö. 2001 vann hon dubbla SM-guld i både sjukamp och längdhopp och därefter var det dags att erövra världen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carolina Klüft, sjukamp
060808 Friidrott, EM, dam, sjukamp: Carolina Klüft, Sverige, EM-guld, guld, jubel. © Bildbyrån – 90135

Redan som 22-åring blev hon den yngsta friidrottaren i historien att vinna samtliga fem internationella guldmedaljer i OS, VM inomhus och VM utomhus samt EM inomhus och EM utomhus. Sammanlagt blev det otroliga 1 OS-guld, 4 VM-guld, 4 EM-guld och hela 17 SM-guld under den fantastiska karriären.

LÄS MER: Ikonen Carolina Klüfts nya liv – så lever OS-guldmedaljören i dag: ”Det är fantastiskt”

Jätterekordet

Carolina Klüft innehar än i dag det svårslagna Europarekordet på 7 032 poäng i sjukamp. Men redan 2008 valde hon att avsluta sin karriär som sjukampare och istället byta till längdhopp på heltid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carolina Klüft, Viaplay
160113 Carolina Kluft under en pressträff om Viasats tv-sändningar vid OS i Rio de Janeiro, den 13 januari 2016 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Därefter valde svenskan att avsluta karriären helt och hållet sommaren 2012. Sedan dess har vi fått se henne som hyllad programledare i både sommar-OS och vinter-OS för Viasat samt som expertkommentator för SVT under flera friidrottstävlingar.

LÄS MER: Giganten Sarah Sjöström avslöjar sitt stora favoritlag inom alla sporter: ”Men jag är ingen nörd…”

Favoritlaget

Nyligen dök guldhjälten återigen upp i tv-rutan när hon fick chansen att dela ut pris på ”Tidernas Hockeygala” i Avicii Arena. På scenen skulle hon läsa upp nomineringarna till ”Tidernas lag” och passade då på att avslöja sitt eget favoritlag inom sport.

Men som född och uppvuxen i Växjö så svek hon sin hemstad och erkände att hjärtat klappar för ett helt annat lag från en helt annan stad. Nämligen en direkt rival till hockeylaget Växjö Lakers i SHL.
– När jag växte upp i Växjö så fanns det inget lag att hålla på… Så svaret är givetvis HV71!, sa Klüft på hockeygalan och möttes av applåder och en del skratt.

Vad är din ärliga åsikt om Carolina Klüft? Dela artikeln och säg vad du tycker!