Giganten Sarah Sjöström avslöjar sitt stora favoritlag inom alla sporter: ”Men jag är ingen nörd…”

Sarah Sjöström är verkligen en av svensk idrotts riktigt stora.
Nu avslöjar 29-åringen vilket som är hennes absoluta favoritlag inom alla sporter.
– Min pappa, storebror och även fästman håller på dem, säger svenska simstjärnan i en ny intervju.

Det finns ingen medalj som Sarah Sjöström ännu inte erövrat. Hon är sannerligen en av svensk idrotts absolut främsta genom tiderna och en ren gigant inom simningen.

Sjöströms storhet

Med otroliga 1 OS-guld, 16 VM-guld, 29 EM-guld och sammanlagt 89 mästerskapsmedaljer genom åren så har Sjöström åstadkommit mer än vad de flesta bara kan drömma om. 29 år gammal är hon heller inte helt nöjd än och har satt upp en satsning mot att tävla för Sverige i OS 2024 i Paris.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
190728 Sarah Sjöström of Sweden poses with her gold, silver and bronze medals for women’s 100 meter butterfly, 50 meter butterfly, 200 meter freestyle, 100 meter freestyle and 50 meter freestyle during the FINA World Championships on July 28, 2019 in Gwangju. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88005

Men för att hitta motivation och energi för det har svenskan simstjärnan valt att ta en paus från simningen just nu. Det stoppar henne ändå inte från att fortsätta ha idrott som en stor del av vardagen och vid sidan simbassängen har Sjöström även ett stort favoritlag som hjärtat klappar extra mycket för.

Sarahs favoritlag

Nyligen gästade 29-åringen fotbollsprogrammet ”Fotbollsmorgon” och berättade om sitt oväntade intresse för bollsporten och avslöjade att favoritlaget är AIK. Sarah är uppvuxen i Stockholm och berättar att kärleken till det svartgula laget från huvudstaden har hon fått från sina närmaste i familjen.
– Min pappa och storebror är trogna AIK-fans. Och jag är också det, på grund av dem. Man har följt med dom på matcher och sett mycket på tv. Min fästman, Johan (de Jong Skierus), är från Solna och håller också på AIK, säger hon i programmet, se det här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
210711 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0114

Sjöström erkänner att hon både gillar att titta på fotboll och även spela fotboll. Men hon vill inte riktigt kalla sig för en fullfjädrad fotbollsfantast.
– Jag har följt det litegrann men jag är ingen fotbollsnörd som följer det varje helg. Jag älskar att spela fotboll även om jag är sjukt dålig på det, jag är bra på att ta bollen från andra men sedan vet jag inte vad jag ska göra med bollen, säger hon om sin egen bollkänsla, se videon här nedanför.

Redan 2015 uppmärksammade AIK att svenska simstjärnan som då var 21 år gammal och redo att ta över världen har ett svartgult hjärta.
”En av världens snabbaste simmare håller givetvis på AIK. Sarah Sjöström är bara 21 år gammal, men har redan flera världsrekord och VM-guld än väldigt många andra. En riktig AIK:are med andra ord!”, skrev man i ett inlägg på Facebook.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sarah Sjöström slår tillbaka efter svenska folkets stora missförstånd – avslöjar sanningen: ”Många tror att…”

LÄS MER: Sarah Sjöström byter nu sport helt – simdrottningen överraskar alla med nya beskedet: ”Är jättetaggad”

Se intervjun: