Ikonen Carolina Klüfts nya liv – så lever OS-guldmedaljören i dag: ”Det är fantastiskt”

Carolina Klüft avslutade karriären 2012.
Sedan dess har ikonen sysslat med mycket som inte har med friidrott att göra.
– Det är fantastiskt, säger maken Patrik Klüft.

Det råder ingen tvekan om att Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna. Meritlistan imponerar något oerhört, där hon bland annat har ett OS-guld i sjukamp.

Så lever hon i dag

Hon har också flera VM-medaljer på meritlistan, varav tre guld, och var helt överlägsen på de svenska mästerskapen under sin tid som aktiv. Men 2012 valde hon att lägga friidrotten på hyllan.

040821 OS, Friidrott, Sjukamp: Carolina Klüft, OS-guld, Guld, medalj. © Bildbyrån

Hon har sedan dess engagerat sig en rad olika projekt och bland annat verkat som friidrotts-expert. Numera driver hon flera olika företag med maken Patrik Klüft och andra affärspartners inom näringslivet.

Det handlar om allt från Järvsöguiderna med aktiviteter och camper men även upplevelser, hotell, konferens och restaurang.

”Trivs bra”

Näringslivet är fantastiskt. Många av företagen expanderar igen efter pandemin. Det är ett bra drag här, säger maken Patrik Klüft till SportExpressen.

Han fortsätter:

Både jag och Carro trivs bra med hur vi lever och hur vi bor. Det är sjukt mycket jobb att starta företag samtidigt som det är både spännande och kul.

080803 OS 2008, förhands: Carolina Klüft anländer till Peking. © Bildbyrån

Patrik Klüft, tidigare Kristiansson, är också en gammal friidrottare. Han tävlade inom stavhopp och har bland annat en VM-medaljer, brons 2003, på meritlistan.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics förvandling – dök upp på Milans seriepremiär i helt ny stil: ”Så Ibra gjorde en sak…”