Gretsky(!) ska spela KHL:s All Star-match – efter 2 gjorda poäng: ”Jag trodde det var en bluff”

Gretsky(!) ska spela KHL:s All Star-match – efter 2 gjorda poäng: ”Jag trodde det var en bluff”

När KHL släppte sin trupp till den årliga All Star-matchen fanns det ett namn som stack ut: Gretsky, med nummer 99.
Det handlar om Vyacheslav Gretsky, i Dinamo Minsk, som gjort en poäng på tolv spelade matcher i ligan.
– Det är klart att jag är förvånad, jag trodde att det var en bluff, säger han till Sportbibeln.

När KHL för någon vecka sedan offentliggjorde vilka som tagits ut till ligans All Star-lag så var det många väntade namn. Där fanns poängligaledaren Vadim Shipachyov, den svenska puckkonstnären Linus Omark, succéspelaren Malte Strömwall – och… Gretsky.

I All Star – efter två poäng

Vyachelsav Gretsky, 23, gjorde en helt okej säsong i den vitryska ligan förra säsongen, och fick även göra debut i det vitryska landslaget, och värvades i somras till KHL-klubben Dinamo Minsk. I KHL har han dock bara fått göra blotta 14 matcher, och har noterats för ynka två poäng.

Vyacheslav Gretsky, Dinamo Minsk
Vyacheslav Gretsky, Dinamo Minsk. FOTO: Instagram

Men tack vare röstning av supportrar så valdes alltså Gretsky, vad vi kan anta på grund av associationer till legendaren Wayne Gretzky, in i matchen. På sociala medier har Vyacheslav Gretsky fått enorm uppmärksamhet – så Sportbibeln bestämde sig för att höra med huvudmannen själv.

”Trodde det var en bluff”

Och jo då, även han är förvånad över beskedet som tagit en hel hockeyvärld med storm.

– Det är klart jag är förvånad… först trodde jag bara att det var en bluff. Sen förstod jag att det är ett stort ansvar, och nu ser jag det som en utmaning. Livet har gett mig den här möjligheten till ett stort steg. Det är inte alla som ens kommer i närheten av det här, så för mig är det väldigt positivt, säger han till Sportbibeln.

https://www.instagram.com/p/B5kkCqjH6ZZ/

Han säger att han har stora förhoppningar inför matchen, och helgen. Han hoppas även kunna bevisa att han förtjänar platsen för mer än bara sitt efternamn.

– Jag ser mycket framemot erfarenheten, känslorna, att få uppleva hela arrangemanget och att få lära känna nya människor, säger han, och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan göra intryck inte bara för mitt namn, utan även som proffs och spelare – för mig är det viktigast.

Där kommer namnet ifrån

Vyacheslav Gretsky spelar även med nummer 99, men hans namn är inte på något sätt kopplat till världens bästa hockeyspelare.

– Det är min fars efternamn, och innan det hans far. Jag vet faktiskt inte hur gammalt vårt släktnamn är, men jag har aldrig haft något intresse av att vara släkt med Wayne, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!