Frölundas fräcka värvningskupp – vill snuva ligakonkurrenten på hemvändande stjärnans signatur

Frölunda är på jakt efter yngre alternativ till sin trupp inför nästa säsong.
Nu kan man vara påväg att plocka in ett eftertraktat namn.
Samtidigt kan man också snuva liga konkurrenter på stjärnans signatur.

Frölunda ligger för närvarande fyra i SHL när nu mer än halva säsongen är spelad. Och inför den kommande säsongen verkar göteborgarna vara på jakt efter att föryngra sin trupp, framförallt på anfallssidan.

Frölundas plan

Klubben har som bekant klubbikonen Joel Lundqvist som en av sina centrar, men 40-åringen blir inte yngre och det har tidigare gått rykten om att den här säsongen blir Lundqvists sista. Han själv har tidigare slagit ned ryktena, men klart verkar det i alla fall vara att Frölunda ser en framtid utan bland andra Joel Lundqvist.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Enligt Expressen har man nu tagit sikte på 25-årige Simon Ryfors, som för närvarande tillhör NHL-klubben Tampa Bay Lightning men där han främst spelat i farmarlaget Syracuse Crunch där han snittat ungefär en poäng per match. Ryfors är fostrad i Hanhals men jobbade sig sedan in i Rögles A-lag, och klubben från Ängelholm ska enligt tidningen vara angelägna även de om att plocka in Simon Ryfors.

LÄS MER: Petter Northugs helsköna sågning av Frida Karlsson – skickar klockren passning: ”Hon firar väl fortfarande…”

Kan snuva konkurrenten

Men konkurrensen kommer minst sagt vara hård nu när även Frölunda gett sig in i jakten för att snuva Rögle på hans signatur. Under förutsättningen att Ryfors väljer spel i Europa och att han inte väljer spel i Schweiz. Fördelen för Frölunda i detta fall är att Rögle redan värvat in Rodrigo Abols samtidigt som Fredrik Olofsson kan vara påväg tillbaka till Europa, vilket gör att man redan nu besitter ett bra manskap på centersidan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

LÄS MER: Här blir Elias Pettersson stor hjälte för Vancouver med årets absolut läckraste straff – som alla svenskar älskar