Petter Northugs helsköna sågning av Frida Karlsson – skickar klockren passning: ”Hon firar väl fortfarande…”

Petter Northug lämnade över sitt hår i Frida Karlssons händer.
Någonting han inte är toknöjd med.
– Jag har skickat en faktura för dåligt jobb, säger han skämtsamt.

Det var verkligen Frida Karlssons show hela vägen under Tour de Ski. Hon vann touren som första svenska sedan Charlotte Kalla, men det var inte bara under den avslutande klättringen som fokus var på henne. Hon dominerade hela tiden, och gjorde knappt en dålig prestation under hela tourens gång.

”Skickat en faktura”

Men Frida Karlsson har en tendens att dra rubriker kring sig även utanför själva skidåkningen. Och så var det även den här gången. Flera gånger pratade Karlssons landslagskompisar om att Karlsson gärna är frisör åt åkarna mellan tävlingarna, och det gjorde Petter Northug nyfiken. Ikonen är numera expert för TV2, och var på plats under tourens gång. Och självklart var han tvungen att prova vad Karlsson gick för.

Foto: Instagram

Bilder på Instagram visade hur Northug satte sig i Karlssons frisörstol, och Karlsson var sedan inte sen på att lämna sitt märke. Hon rakade in sina initialer, ”FK”, på Northugs bakhuvud, men det fick inte vara kvar särskilt länge. Nu skickar Northug en helskön passning till svenskan, och det visar sig att han inte är helt nöjd med det.

– Jag har skickat en faktura för ett dåligt jobb, säger han till SVT.

LÄS MER: Therese Johaugs stora avslöjande om barnet – och Frida Karlssons klockrena passning: ”Åh, nej…”

Har rakat bort det

Petter Northug tror dock att det finns en förklaring till att han inte fått något svar.

– Jag har inte fått någon kontakt. Hon firar väl Tour de Ski-segern fortfarande…, säger han.

Han erkänner dessutom att ”frisyren” inte fick vara kvar särskilt länge.

– Nej, jag har rakat bort den. Nu får jag säkert dålig karma, säger han, och skrattar.

Frida Karlsson, skidor
230104 Frida Karlsson of Sweden celebrates after women’s 20km pursuit during Tour de Ski on January 4, 2023 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0435

Petter Northug deltog i helgen i långloppstävling i Ski Classics, en tävling som vann av Emil Persson. Petter Northug slutade 28:a i tävlingen, 4,18 efter segraren. Han har dock hyllats som expert sedan han klev in i TV2, och har är numera given i samband med tävlingarna i världscupen och de stora mästerskapen.

LÄS MER: Skarpa varningen till Ebba Andersson – efter Frida Karlssons kollaps i Tour de Ski: ”Hade inte kontroll”