Frölunda ber om ursäkt till Färjestad efter jättehånet i överkörningen: ”Det var verkligen inte snyggt…”

Efter en makalös vändning slog Frölunda ut Färjestad ur CHL.
Nu ber Frölunda om ursäkt efter hånet mot Färjestad direkt efter 8-2-överkörningen.
– Det var verkligen inte snyggt gjort, säger klubbens presschef Peter Petterson Kymmer till lokaltidningen NWT.

Frölunda körde fullständigt över Färjestad i går kväll och vann med imponerande 8-2 i CHL-mötet. Det räckte gott och väl för att vända 6-3-förlusten i det första mötet och regerande mästarlaget från Göteborg är vidare till kvartsfinal i årets upplaga av turneringen.

Frölundas jättehån

Det blev stor dramatik under den målglada tillställningen och även efter slutsignalen väcktes en rejäl ilska. Efter att Frölunda stått för ett jättehån mot Färjestad.

Frölunda, Färjestad, CHL
191119 Joel Mustonen of Frölunda celebrates the 4-1 goal during the CHL game between Frölunda and Färjestad on November 19, 2019 in Gothenburg.
 Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Direkt efter slutsignalen när Frölundaspelarna firade med fansen gick låten ”Torparrock” igång från högtalarna. Det är alltså Färjestads segerlåt.
– Jag tänkte inte så mycket på det, men det är uppenbart att det är ett hån. Jag vet i fan vad jag ska säga, säger FBK:s Victor Ejdsell till GT
– De vet ju att vi haft en tuff dag på jobbet. Det kanske är lite väl onödigt.

Ber om ursäkt till FBK

Frölunda själva vet inte alls varför just den låten gick igång. Klubbens presschef Peter Pettersson Kymmer meddelar att man bett om ursäkt till både Färjestads general manager Peter Jakobsson och informationsansvarige Stefan Eriksson, rapporterar NWT.

Frölunda, Färjestad, CHL
191119 Players of Färjestad leaves the ice after the CHL game between Frölunda and Färjestad on November 19, 2019 in Gothenburg.
 Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Frölundas presschef vill verkligen förtydliga att det här inte alls var något planerat hån från klubben.
– Det var verkligen inte snyggt gjort och det är vi i Frölunda de första att erkänna. Vi vill absolut inte håna FBK. Det var absolut inte planerat. Vi har pratat med vår musikansvarige nu. Det han gjorde var väldigt oansvarigt och obetänksamt. Det kommer aldrig hända igen, säger Pettersson Kymmer till lokaltidningen.

Därmed är det slutspelet för Färjestad i CHL och Frölunda fortsätter jaga tredje raka CHL-titeln med kvartsfinal här näst.

LÄS MER: Förre SHL-stjärnan dumpades av klubben – avslutar nu karriären: ”Jag är färdig”