Förre SHL-stjärnan dumpades av klubben – avslutar nu karriären: ”Jag är färdig”

Kris Versteeg gjorde förra säsongen succé i Växjö.
Nu avslutar han karriären.
– Jag är färdig, säger den förre NHL-stjärnan.

Växjö skrällde till rejält i våras när man meddelade att forne NHL-stjärnan Kris Versteeg var klar för klubben. Kanadensaren hade gjort över 600 matcher i NHL, och gjorde på sin korta tid i Sverige stort avtryck.

Lämnade i våras

Han gjorde bara tolv SHL-matcher, men svarade för imponerande elva poäng. I slutspelet så fortsatte han att leverera, och stod för sex poäng på sju matcher.

190324 Växjös Kris Versteeg deppar under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Luleå den 24 mars 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Men efter säsongen stod det klart att Versteeg lämnar, och han skrev i stället på för AHL-klubben Rockford IceHogs. Men sejouren där blev kort.

Avslutar karriären

På söndagen meddelade klubben att de, efter bara sex matcher, bryter med Versteeg. Och nu kommer beskedet att det är färdigspelat.

190330 Växjös Kris Versteeg under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Växjö den 30 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Efter att ha gjort imponerande 358 poäng på 643 NHL-matcher, samt en sejour i KHL och i SHL, så lägger han skridskorna på hyllan, 33 år gammal.

– Jag är färdig. I början av min karriären tänkte jag att jag inte ska lägga av förrän man är 40 år. Sen blir siffran 38, och det här året har det varit: ”Shit, jag är ändå 33 år…”, säger han till NBC Sports.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!