Kontroversiella förslaget för att lösa Toronto Maple Leafs kris: ”Skicka bort William Nylander!”

Just nu råder krisstämning i Toronto Maple Leafs.
Kanadensiska storklubben som skulle utmana om Stanley Cup-titeln i år har nu fem raka förluster.
”Skicka bort William Nylander”, skriver nu The Star-krönikören Rosie DiManno som ett kontroversiellt förslag.

Det här var säsongen som Toronto Maple Leafs på allvar skulle konkurra i den absoluta toppen av NHL. Och eventuellt utmana om Stanley Cup-titeln.

Toronto i kris

Men så ser det inte alls ut just nu och Toronto är i en stor kris efter femte raka förlusten i helgen. Det blev hela 6-1 mot ett skadedrabbat Pittsburgh Penguins utan storstjärnan Sidney Crosby på isen.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Maple Leafs har bara två ynka vinster under ordinarie tid på de 17 senaste matcherna och har dessutom släppt in första målet i 17 av sina 21 matcher. Nu vänds kritiken mot tränarprofilen Mike Babcock och unge general managern Kyle Dubas.

”Skicka Nylander”

Duon får utstå rejält med kritik just nu och sitter inte alls säkert. Men nu kommer krönikören Rosie DiManno, på lokaltidningen Toronto The Star, med ett mer kontroversiellt förslag för att lösa klubbens kris.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
190808 William Nylander of NHL Allstar Team during a NHL Exhibition Game on August 8, 2019 in Tumba. Foto: David Lidström Hultén / SportsHeart/ BILDBYRÅN /

Hon tycker att Maple Leafs borde behålla Babcock och Dubas och istället offra svenskstjärnan William Nylander.
”Något måste göras för att kickstarta Leafs innan tiden rinner i väg. Om inte bryta med Babcock så gör en trade för att skaka om laget. Och inte en trade i periferin utan en ”slam-bang” karaktärsjustering för att starta om säsongen. Vem kan Leafs offra, även om det är smärtsamt, för att säkerställa en avgörande återkomst? Pilen snurrar, är jag rädd för, till William Nylander eller ett prospekt-paket som skulle inkludera Rasmus Sandin men, allvarligt, du vill inte göra det”, skriver hon i Toronto Star och fortsätter.
”Dubas lovade Nylander, när han äntligen skrev på kontraktet förra hösten, att han inte skulle byta bort honom. Det var ett rookiemisstag. Under alla omständigheter betyder löften eller handskakningar inte det minsta i professionell sport. General managerns lojalitet är med Torontos hockeyfans och hans chefer, inte med någon speciell spelare.”

Krönikören DiManno kritiserar även landsmannen Andreas Johanssons insats i storförlusten mot Pittsburgh Penguins. Nu väntar bortaturné för Maple Leafs som ska spela sex raka bortamatcher under två veckor.

LÄS MER: Domen: NHL-svensken får nu maxstraff – efter uppmärksammade målvaktsknocken