Domen: NHL-svensken får nu maxstraff – efter uppmärksammade målvaktsknocken

Oskar Sundqvist körde över motståndarmålvakten John Gibson i helgen.
Nu har NHL-svensken fått sin dom.
Och det blir maxstraff för St. Louis Blues-svensken i böteskategorin, meddelar NHL:s spelarsäkerhetsavdelning.

Det var i helgens match mellan regerande Stanley Cup-mätarna St. Louis Blues och Anaheim Ducks som det hände. Oskar Sundqvist körde omkull motståndarmålvakten John Gibson och ett bråk bröt ut för att skydda burväktaren.

NHL-svenskens överkörning

Gibson var bakom målet för att fånga upp pucken och Sundqvist satt full fart och krockade med målvakten. Svensken träffade Gibsons huvud och det var därför som lagkamraterna kastade sig på Sundqvist för att markera att så där gör man inte.

Oskar Sundqvist, St Louis Blues
Oskar Sundqvist, St Louis Blues. FOTO: Youtube

Sundqvist utvisades för knocken och Gibson kunde som tur var fullfölja matchen som Ducks även vann med 4-1 mot Blues. Efter matchen har NHL-svensken fått vänta på utredning av eventuellt straff.

Domen för Oskar Sundqvist

I natt kom domen och det blir maximalt bötesbelopp för Sundqvist. 25-åringen tvingas betala drygt 70 000 kronor av NHL-lönen, meddelar NHL:s spelarsäkerhetsavdelning.

Oskar Sundqvist, St Louis Blues
160210 Pittsburghs Oskar Sundqvist poserar för ett porträtt efter ishockeymatchen i NHL mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers den 10 februari 2016 i Pittsburgh. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87162

Böterna kommer att betalas till en nödfond för hockeyspelare i NHL. Men Sundqvist slipper ändå vidare avstängning, meddelar NHL:s spelarsäkerhetsavdelning.

Se tacklingen här:

LÄS MER: Här sätter Ovechkin in säsongens hårdaste tackling – på storstjärnan: ”Det är hockey, inte balett”