Framtidsbeskedet från Robin Lehner efter stora succésäsongen – och utgående NHL-kontraktet

Framtidsbeskedet från Robin Lehner efter stora succésäsongen – och utgående NHL-kontraktet

.

Robin Lehner har en otrolig NHL-säsong bakom sig.
Därför är han hett eftertraktad i och med sitt utgående kontrakt med New York Islanders.
Nu ger succésvensken besked om framtiden till nhl.com.

Inför senaste NHL-säsongen bytte Robin Lehner från Buffalo Sabres till New York Islanders och i september gick han ut och berättade offentligt om sin psykiska ohälsa och sjävmordstankarna. Sedan kom stora vändningen i NHL-karriären.

Succesäsong för Lehner

För det blev en helt otrolig debutsäsong med Islanders. Lehner kom tvåa i hela NHL:s målvaktsliga och blev även nominerad till Vezina Trophy som en av grundseriens absolut bästa målvakter i år.

Robin Lehner, New York Islanders
190202 Goalkeeper Robin Lehner of New York Islanders during a regular season NHL game between New York Islanders and Los Angeles Kings on February 2, 2019 in New York.
Photo: Emil Wesolowski / BILDBYRÅN

Nuvarande kontraktet med New York Islanders går ut 1 juli och med succésäsongen i ryggen kan svenske målvakten räkna med att det finns en hel del intresserade klubbar. Nu berättar Robin Lehner själv om framtiden i NHL och hur han vill göra för NHL-skribenten Dan Rosen på nhl.com.

Beskedet från Lehner

Helst av allt vill han vara kvar i Islanders – oavsett vilket nytt kontrakt han får från klubben.
– Jag älskar folket där. Jag älskar mina lagkamrater och organisation. Så jag vill tillbaka, säger 27-åringen till nhl.com.
– Jag vet att laget vet var jag står och jag hoppas vi kommer komma fram till något. Jag vill inte vara någon annanstans, men händer det så händer det. Men det kommer inte vara på mitt initiativ.

Robin Lehner, New York Islanders
110103 Ishockey, JVM, Junior VM, semifinal, Sverige – Ryssland: Robin Lehner, målvakt, Sverige.
© Bildbyrån – 85807

Även Islanders är väldigt måna om att ha kvar sin svensk mellan stolparna.
– Jag vet hur han känner, jag vet hur vi känner och jag tycker vi passar varandra. Vi bygger något ganska speciellt på ön och jag tror att han vet det och han vill vara en del av det. Han är en anledning till att vi har byggt något speciellt, säger tränaren Barry Trotz.

LÄS MER: Kontraktslöse backstjärnan öppnar för återkomst till SHL!

Så hyllas Robin Lehner efter avslöjandet om missbruk och självmordstankar