Kontraktslöse backstjärnan öppnar för återkomst till SHL!

Kontraktslöse backstjärnan öppnar för återkomst till SHL!

.

Ilari Melarts kontrakt med Färjestad gick ut i våras.
Nu ska backstjärnan opereras – och han är därefter öppen för en återkomst till SHL.
– Jag har sagt till Färjestad att vi kan höras senare när jag är redo att gå på is igen, säger han.

Ilari Melart har under de två säsongerna han spelat i Färjestad varit en av lagets nyckelkuggar.

I årets slutspel snittade han nästan 20 minuter per match, det trots att finländaren under säsongen haft en plågsam knäskada.

Tvingades till operation

Efter säsongen gick hans kontrakt med klubben ut, och det förlängdes inte främst på grund av att Melart tvingas till knäoperation.

– Vi pratade, men nu är det första veckan utan kryckor för mig. Jag hade en knäskada och spelade faktiskt halva säsongen med den. Det var nära att jag gjorde operationen under säsongen, men du vet, hockeyn var så rolig att jag bestämde mig för att göra det nu under sommaren istället, säger Melart till HockeyNews.

Nu är operationen genomförd, och Melart hoppas vara på is igen inom någon månad.

Öppnar för comeback

Han är dock fortfarande kontraktslös, men öppnar nu för en fortsättning i Färjestad.

– Just nu rehabtränar jag och jag har sagt till Färjestad att vi kan höras senare när jag är redo att gå på is igen. Då kan vi ta en titt på vad vi ska göra, säger Melart.

190326 Färjestads Ilari Melart deppar efter insläppt mål under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 26 mars 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men backen håller även dörren öppen för andra SHL-klubbar eller andra ligor.

– Jag har spelat i ett par olika ligor och måste säga att Sverige är den överlägset mest tävlingsinriktade ligan. Varje match är så bra. Till och med det sämsta laget kan vinna över det bästa laget i ligan. Det är en bra möjlighet att vara där, men andra länder är inte helt ute ur bilden heller. Vi får se i augusti eller september, vilket lag som behöver en back i sin laguppställning, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);